Locale Altele
Marti, 30 Noiembrie 2021
Marti, 30 Nov 2021
Mircea Govor, la un pas de a ieși din arest, sub control judiciar
Florin Răchitan  - Vineri, 15 Ianuarie 2016

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins vineri propunerea Direcției Naționale Anticorupție de prelungire a arestului preventiv pentru vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor.

În schimb, a stabilit pentru acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de DNA în următoarele 48 de ore.

În perioada cât va fi sub control judiciar, el va trebui să se prezinte periodic la Poliția Municipiului Satu Mare, conform unui program de supraveghere, nu are voie să părăsească țara și i se interzice să ia legătura cu denunțătorii sau martorii din dosarul alcătuit de DNA.

Mircea Govor este acuzat de folosirea influenței politice pentru obținerea unor foloase necuvenite, precum și de șantaj în formă agravată. Acuzațiile se referă la impunerea sau intenția de impunere a unor persoane din anturajul său în funcții de conducere în cadrul unor instituții publice, respectiv șantaj la adresa primarului din Odoreu pentru a câștiga o licitație pentru asfaltarea unui drum.

De asemenea, este cercetat pentru presupusa “salvare” a deputatului Ovidiu Silaghi prin înscrierea acestuia în PSD pentru a candida la ultimele alegeri din Colegiul 3 din județul Satu Mare, dosar în care au fost audiați ca martori, printre alții, și prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, dar și fostul premier al României, Victor Ponta.

Inițial, Mircea Govor a stat în arest la domiciliu, după care a fost arestat preventiv chiar înainte de Crăciun. Dacă Înalta Curte de Casație își menține decizia de vineri, el va ieși din arest în 22 ianuarie.

1102 vizite
Distribuie pe