Locale Altele
Luni, 16 Septembrie 2019
Luni, 16 Sept 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Avansări în grad de Ziua Poliţiei Române
Leontina Volosciuc  - Joi, 26 Martie 2009

Filarmonica Dinu Lipatti a găzduit miercuri manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române, la 187 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii.

Evenimentul a debutat cu un moment cultural al orchestrei interpretului de muzică populară Petrică Mureşan, după care oficialităţile locale şi reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au susţinut discursuri şi au dat citire mesajelor din partea Inspectoratului General de Poliţie.

În premieră, anul acesta programul zilei a cuprins mai multe momente cultural-artistice prezentate de tineri artişti sătmăreni, printre care Andra Zelecan, actorul Sorin Oros, Ciprian Kovari, Alexandru Brânză şi Judith Budeanu.

Ca în fiecare an, de Ziua Poliţiei Române au avut loc şi avansări în grad ale unor ofiţeri şi agenţi de poliţie înaintea expirării termenului minim sau la termen. Astfel, trei ofiţeri de poliţie au fost avansaţi la gradul de comisari, iar patru agenţi de poliţie au fost avansaţi la gradul de agenţi şefi de poliţie. Totodată 124 de poliţişti, 46 de ofiţeri şi 78 de agenţi au fost avansaţi în grad la termen, iar trei agenţi de poliţie de la Transporturi Feroviare au fost avansaţi la gradul de agenţi şefi.

Invitaţi la manifestări au fost şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie din Szabolcs-Szatmar-Bereg, Ungaria, precum şi oficialităţile locale în frunte cu prefectul Radu Giurcă, viceprimarul Adrian Albu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

În final s-au înmânat cupe şi diplome pentru rezultatele obţinute în cadrul unor activităţi sportive la care Inspectoratul Judeţean de Poliţie a participat împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Poliţia Comunitară. 

Tags: ziua  politiei  avansari  grad  
1821 vizite
Distribuie pe