Locale Altele
Luni, 17 Februarie 2020
Luni, 17 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Poliției Române va fi sărbătorită la Satu Mare
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 23 Martie 2016

Poliția sătmăreană  pregătește manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române, la care îi invităm să participe  pe toți cei care doresc să fie alături de poliţişti, la ceas aniversar.

În 2016, Ziua Poliţiei Române va fi sărbătorită în Satu Mare, vineri, 25 martie, în intervalul orar 12.00 -  14.00, pe Platoul Prefecturii din Piața 25 Octombrie, unde vă așteptăm să faceți cunoștință cu munca de poliție.

În urmă cu 194 de ani, la data de 25 martie 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica îi înmâna Marelui Agă Mihăiţă Filipescu – Şeful Poliţiei din acele timpuri, drapelul cusut cu sigla Steagului Agiei. De atunci, simbolul creştin al Bunei Vestiri veghează asupra oamenilor, faptelor, evenimentelor şi destinului Poliţiei Române.

În fiecare an, la data de 25 Martie, se evocă trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţara noastră, POLIŢIA ROMÂNĂ.

An de an, poliţiştii au ales să-şi sărbătorească ziua lor, prin organizarea de evenimente menite să dezvăluie din secretele muncii lor. 25 Martie constituie cel mai bun prilej pentru inspectoratele de poliţie judeţene de a promova profesia de poliţist în rândul tinerilor, de a prezenta dotările Poliţiei, de la arme şi tehnică de intervenţie, până la autospeciale.

Astfel,  în cazul unor condiții meteo favorabile, începând cu ora 12,00 pe Platoul din Piața 25 Octombrie din Satu Mare, vor fi amplasate standuri ale Poliţiei la care vor participa poliţişti rutieri, criminalişti, poliţişti de proximitate  şi prevenire, dar și cei din structurile S.A.S. care vor efectua  demonstrații în care vor fi angrenați și câinii de serviciu.

Cetăţenii vor avea ocazia să cunoască  dotarea structurilor de intervenție, a Poliţiei Rutiere și  a Laboratorului Criminalistic Mobil. De asemenea, vor fi înmânate pliante cu conţinut informativ şi de prevenire a diferitelor tipuri de infracţiuni.

Tags: politie  sarbatoare  martie  
1041 vizite
Distribuie pe