Locale Altele
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Mie, 27 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Exercițiu de prevenire a incendiilor la Ciumești
ISU „Someș” Satu Mare  - Vineri, 8 Aprilie 2016

La Ocolul Silvic „Salcâmul” Ciumești s-a desfășurat joi exercițiul cu forțe și mijloace în teren având ca temă antrenamrea structurilor de intervenţie a personalului Ocolului Silvic şi  a  Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Ciumeşti, Sanislău, Urziceni şi Foieni în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendii de pădure.      

Obiectivele acestui exerciţiu s-au referit la:  verificarea viabilităţii Planului propriu de intervenţie împotriva incendiilor în masă şi a Planului operativ de intervenţie pentru stingerea incendiilor de proporţii izbucnite la fondul forestier al Ocolului Silvic „Salcâmul” Ciumeşti şi îmbunătăţirea conţinutului acestora, pe baza concluziilor şi învăţămintelor desprinse pe timpul desfăşurării exerciţiului şi a celor reieşite din intervenţiile la incendiile de pădure; asigurarea conducerii operaţiunilor de intervenţie la stingerea incendiului de către autorităţile investite (prefect, primarul  comunelor Ciumeşti, Sanislău, Urziceni şi Foieni şi conducerile tehnico-administrative ale Ocolului Silvic „Salcâmul” Ciumeşti, operatorilor economici şi instituţiilor publice din judeţul Satu Mare cu care se cooperează).

Scenariul exerciţiului a presupus izbucnirea unui incendiu la fondul forestier cu manifestare atât la litieră, cât şi la coronament.

O altă situaţie tactică stabilită a fost aceea a unei explozii a unui element de muniţie rămas neexplodat din conflictele armate din cel de-al II-lea Război Mondial, în urma căreia doi lucrătorii din cadrul  Ocolului Silvic au fost răniţi.

În cadrul acestei situaţii s-a urmărit modul de constituire a echipelor de căutare - salvare, extragerea victimilor, acordarea primului ajutor, transportul acestora la cea mai apropiată unitate spitalicească, precum şi modul de acţiune a echipei pirotehnice pentru asanarea teritoriului, identificarea, ridicarea şi transportul elementelor de muniţie găsite.

Structuri implicate: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ" al judeţului Satu Mare: Grupa operativă a I.S.U.J. Satu Mare; Secţia de Pompieri Carei; Detaşamentul de pompieri Satu Mare.

Alte forţe: Comitetele Locale Pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Ciumeşti, Sanislău, Urziceni şi Foieni; Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor  Ciumeşti, Sanislău, Urziceni şi Foieni; 1 echipaj de poliţie; 1 pluton de jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare; 1 grupă de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră 1 pluton de militari Batalionul 52 Geniu și 10 lucrători silvici de la Ocolul Silvic „Salcâmul” Ciumeşti.

 

Tags: exercitiu  prevenire  incendii  ciumesti  
843 vizite
Distribuie pe