Locale Altele
Luni, 23 Noiembrie 2020
Luni, 23 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Drumul Crucii la Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 16 Aprilie 2009

Centrul Sătmarului s-a tranformat în Joia Mare în Golgota. Mii de oameni au asistat la procesiunea „Drumul Crucii” organizată pentru prima dată la Satu Mare de un grup artistic condus de băimăreanul Daniel Leş, în cadrul unui turneu care cuprinde mai multe oraşe din Transilvania.

 

Evenimentul a fost o reprezentare dramatică a drumului pe care l-a parcurs în urmă cu două milenii Iisus Hristos, purtând crucea pe umeri până pe dealul Golgotei, şi a avut menirea de a sensibiliza credincioşii sătmăreni, în Săptămâna Patimilor, în legătură cu semnificaţia jertfei Fiului lui Dumnezeu.

 

Procesiunea a pornit din faţa Catedralei Romano-Catolice, unde actori îmbrăcaţi în veşmintele specifice vremurilor biblice şi în uniforme de soldaţi romani l-au legat pe cel care interpreta rolul lui Iisus şi l-au însoţit, cu jigniri şi lovituri de bici, în jurul parcului din Piaţa Libertăţii, până la Pasajul Coposu.

 

În drumul lor s-au oprit în mai multe puncte ale Pieţei Libertăţii, reprezentând cele 12 staţii ale Drumului Golgotei, punând în scenă cele mai importante momente ale calvarului. Pe tot parcursul procesiunii, un predicator prezenta pasaje din Noul Testament, pe un fundal muzical emoţionant, care a reuşit să impresioneze mulţimea formată ad-hoc în special din tineri şi familii cu copii.

 

Ajunşi la Pasajul Coposu, „soldaţii romani” au ridicat crucea pe care l-au răstignit pe Hristos, iar în momentul culminant, cel al rostirii ultimelor cuvinte „Eli, Eli, Lama Sabaktani”, adolescenţii din mulţime au închis scurt ţârâiturile telefoanelor mobile.

Femeile şi-au dus batistele la ochi, iar peste centrul Sătmarului s-a lăsat o linişte apăsătoare.  

 

În timp ce mulţimea se ruga, predicatorul le-a atras atenţia asupra semnificaţiei Paştelui: „Această sărbătoare nu înseamnă doar sosirea iepuraşului, ea înseamnă suferinţă şi jertfă, dar, mai presus de toate, Mântuire”.


Tags: drumul  crucii  golgota  
3207 vizite
Distribuie pe