Locale Altele
Miercuri, 8 Iulie 2020
Mie, 8 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Incendiu de miriște la marginea municipiului Satu Mare
incendiu, miriste, pompieri  - Joi, 28 Iulie 2016

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 17.06, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Satu Mare.

La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia la proprietăţile private din vecinătatea terenului afectat, loc în care au ars circa un hectar de vegetaţie uscată.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

În acest sens, reamintim cetăţenilor care întreprind acţiuni de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată, următoarele măsuri specifice :

-          izolarea zonei de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate;

-          executarea arderii numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt;

-          parcelarea miriştilor în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate;

-          supravegherea arderii până la finalizarea ei.

502 vizite
Distribuie pe