Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lumină Sfântă de la Ierusalim şi mulţi stropitori
Gândul  - Luni, 20 Aprilie 2009

Câteva mii de români au participat, sâmbătă spre duminică, la slujba de Înviere de la Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române din Bucureşti.

La miezul nopţii Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală Lumina Sfântă adusă de la biserica din Ierusalim.

Lumina Sfântă a fost adusă, sâmbătă, în jurul orei 13.00, de o delegaţie a BOR, care s-a deplasat cu un avion special. Potrivit clericilor, la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în Sâmbăta Mare, se pogorăşte de peste 20 de veacuri Sfânta Lumină - minune Dumnezeiască.

Lumina a fost trasportată în două felinare speciale comandate la Ierusalim. Aceste felinare au o combustie specială şi sunt acceptate de către companiile aeriene, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica.

Băsescu a ciocnit ouă roşii cu o familie de bucovineni

Preşedintele Traian Băsescu, soţia sa şi fiica cea mică, Elena, au plecat de la Mănăstirea Humorului la o familie de localnici, care i-a invitat să ciocnească ouă roşii şi să mănânce bucate tradiţionale bucovinene.

Preşedintele Traian Băsescu, soţia sa şi fiica cea mică, Elena, au asistat la slujba de Înviere oficiată la Mănăstirea Humorului, unde a fost adusă Lumină Sfântă de la Ierusalim, iar la finalul slujbei au înconjurat biserica, alături de cele aproximativ o mie de persoane venite aici.

Premierul Boc a petrecut Paştele în familie

Premierul Emil Boc şi-a vizitat, duminică, părinţii, în satul natal Răchiţele, din judeţul Cluj, fiind aşteptat la masa tradiţională de Paşte, cu friptură de miel, ouă roşii şi cozonaci. Boc a ajuns la Răchiţele împreună cu soţia sa şi cu cele două fete.

Fratele premierului, Ioan Boc, care locuieşte la Răchiţele, a spus că familia a pregătit supă de găină cu tăieţei, friptură de miel, preparate din carne de porc, drob de miel, ouă roşii, prăjitură şi cozonaci, iar de băut - bere, sucuri şi ţuică.

Familia regală a participat la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Câteva mii de persoane au asistat la slujba de Înviere oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iaşi de către mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei, IPS Teofan, la ceremonia religioasă fiind prezentă şi familia regală.

Regele Mihai, principesa Margareta şi principele Radu au fost întâmpinaţi, la intrarea în mitropolie, de zeci de credincioşi care le-au urat "Bun venit".

Tags: pasti  lumina  oua  
1840 vizite
Distribuie pe