Locale Altele
Marti, 26 Ianuarie 2021
Marti, 26 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Manifestări de Centenarul Primului Război Mondial
Prefectura Satu Mare  - Miercuri, 24 August 2016

În organizarea Instituţiei Prefectului-judeţul Satu Mare, Consiliului Judeţean Satu Mare şi a Garnizoanei Satu Mare, vineri, 26 august 2016, de la ora 10,00, la Monumentul din Cimitirul Eroilor va fi marcat Centenarul Primului Război Mondial.

Manifestarea are loc ca urmare a aprobării Programul naţional al manifestărilor prilejuite de Centenarul Primului Război Mondial, prin Hotărârea Guvernului României nr. 821/2015, cu completările ulterioare. Ulterior, la propunerea prim-ministrului, Preşedintele României a acordat Înaltul Său Patronaj evenimentelor care urmează a fi desfăşurate în acest context.

La nivel central, primele manifestări sunt programate pe 27 şi 28 august la Curtea de Argeş, respectiv Bucureşti. Pe data de 26 august, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale se va desfăşura rostirea solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial.

La Satu Mare, la activitate vor participa prefectul Radu Bud, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, autorităţi locale, veterani de război, elevi, reprezentanţii Garnizoanei Satu Mare şi persoane care îşi desfăşoară activitatea în domeniul ştiinţific, cultural şi sportiv. De asemenea, sunt invitaţi să asiste toţi cetăţenii interesaţi.

Pe lângă citirea numelor eroilor naţionali căzuţi la datorie, se vor depune flori şi se vor aprinde candele în memoria acestora. Un sobor de preoţi va oficia o scurtă slujbă de comemorare. 

Tags: comemorare  centenar  razboi  mondial  
899 vizite
Distribuie pe