Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Mai bine zbori din Satu Mare la București via Londra
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Septembrie 2016

Unul dintre cei trendy bloggeri din România, NWRadu, descrie o situație oarecum absurdă, dar care poate fi chiar reală odată cu introducerea zborurilor Wizz Air de pe Aeroportul Satu Mare spre Londra, din 31 octombrie.

La un simplu calcul matematic, ce nu ține cont, însă, de complexitatea procedurilor, rezultă că un zbor între Satu Mare și București, cu escală la Londra, durează mai puțin de jumătate din timpul necesar pentru a parcurge traseul Satu Mare – București cu trenul, la un preț chiar foarte acceptabil.

Iată ce scrie maestrul:

Wizz Air a anunțat ieri introducerea zborurilor Satu Mare – Londra Luton începând cu 31 octombrie, în zilele de luni și vineri, la prețul începând cu 109 lei segmentul (adică un sens).

Mai țineți minte când un britanic a zburat via Berlin între două orașe englezești apropiate decât să ia direct trenul între cele două localități? Același lucru este acum valabil pentru București – Satu Mare via Londra.

Mai exact, trenul CFR între Satu Mare și București face 15 ore și 43 de minute, pleacă de acolo la ora 3:47 și ajunge în capitală la ora 19:30. Costă 121 de lei preț de listă sau 99 de lei cu reducere, deși nu înțeleg la o vedere rapidă cum poți beneficia de ea.

Cu Wizz Air, poți lua avionul din Satu Mare la ora 19:25 și ajungi în Londra Luton la 20:15. La ora 21:25 te urci, tot în Luton, în cursa de București. Ajunge aici la ora locală 2:40, dar în total călătorești 6 ore și un pic, nu 16 ore cu indulgență. Costă vreo 250 de lei, doar cu bagaj de mână, dar voi decideți cât costă timpul vostru.

Update: câțiva cititori spun că o oră ar fi insuficient pe Luton pentru a schimba avioanele. Deși ideea acestui articol era una de amuzament, în caz că o încercați rețineți că orice întârziere la decolare, debarcare, control pașapoarte și restul etapelor de schimbare a cursei (și n-am luat în calcul că ați avea bagaj de cală, că atunci chiar nu are rost nici ca timp și nici ca bani) vă pot da peste cap planul. Nu încercați traseul Satu Mare – Londra – București decât dacă înțelegeți bine riscurile și aveți experiență în domeniu.

Sigur, situația este mai degrabă o glumă decât o alternativă reală, deși 16 ore în tren par un coșmar pentru care trebuie să fii bine pregătit. CFR-ul, însă, nu pare să se trezească din starea de legumă în care se află. Dacă mai introduce Wizz și vreo cursă din Satu Mare spre o destinație mai apropiată, de exemplu ceva prin Germania sau Cehia sau chiar și Italia, ieși și mai bine.

Bonus, la Wizz Air cumperi online biletul. Și la CFR cumperi online biletul, dar nu între 1:30 și 2:30, că atunci site-ul e oprit pentru mentenanță. Zilnic.

 

Tags: zbor  wizz air  satu mare  londra  bucuresti  
7614 vizite
Distribuie pe