Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sute de motocicliști la inaugurarea monumentului camarazilor morți
Florin Răchitan  - Sambata, 10 Septembrie 2016

Nu mai puțin de 500 motocicliști sosiți din toare regiunile țării, dar și din Ungaria și Ucraina, la invitația clubului sătmărean Eagle Bikers, au participat sâmbătă la inaugurarea monumentului ridicat în memoria camarazilor decedați în accidente pe șosele.

Punctul de adunare a fost platoul din Centrul Nou, după care bikerii au pornit în convoi spre Viile Satu Mare, acolo unde, în cimitirul greco-catolic din localitate, a fost ridicat monumentul unic în regiune.

Imaginea impresionantă a convoiului ce se întindea pe mulți kilometri pe șoseaua dintre capitala județului și Viile Satu Mare nu mai necesită cuvinte pentru descriere.

Ajunși la fața locului, bikerii au dezvelit monumentul reprezentând o motocicletă, precum și un loc de rugăciune închinat Sfântului Columbanus, un misionar irlandez din Evul Mediu, considerat acum protectorul moticicliștilor din întreaga lume, datorită peregrinărilor sale prin toată Europa.
Rând pe rând, membrii clubului sătmărean Eagle Bikers și oaspeții lor au depus jerbe de flori la monument, în timp ce un sobor de preoți de diferite confesiuni, conduși de mitropolitul greco-catolic de Hajdudorog, Kocsis Fulop, au oficiat o scurtă slujbă de pomenire a motocicliștilor decedați în accidente rutiere și au sfințit locul în care camarazii lor au jurat să vină în fiecare an să le cinstească memoria.Manifestarea continuă pe terenul de sport de la Viile Satu Mare, în buna tradiție a acestui grup excentric și foarte unit al riderilor, cu bogracs, pălincă, bere și concerte rock până seara târziu. 

Tags: motociclisti  monument  eagle  bikers  
5510 vizite
Distribuie pe