Locale Altele
Duminica, 27 Septembrie 2020
Dum, 27 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Rezultatele Concursului Internațional „Scări”
ISU „Someș” Satu Mare  - Luni, 12 Septembrie 2016

Cu ocazia zilei de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare, a organizat în cursul zilei de Concursul Internațional „Scări”ediţia a-V-a 2016, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare intervenţiei în situaţii de urgenţă la clădirile înalte.

Acesta a constat în urcarea pe scările interioare a unui echipaj format din  doi servanţi pompieri, echipaţi pentru intervenţie, cu costum de protecţie şi accesoriile aferente, până la etajul 10 al unei clădiri industriale din cadrul societăţii comerciale din Satu Mare (175 trepte, la înălţimea de 32 de m).

Menţionăm că în cadrul competiţiei au participat un număr de 15 echipe din cadrul subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului, câte un echipaj de pompieri din județele Regiunii de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița și Maramureș), un echipaj din partea Direcţiei de Apărare împotriva Catastrofelor a judeţului Szabolcs – Szatmar – Bereg din Ungaria  precum şi o delegaţie a Administraţiei Serviciilor de Stat de Urgenţă ale Regiunii Transcarpatice din Ucraina.

În urma desfăşurării concursului clasamentul este următorul:

LOCUL IV -  echipa de pompieri din cadrul ISU Bihor, formată din plt. maj. Adrian Mogoșel și plt. maj. Emil Popa cu timpul de 1 minut, 09 secunde și 79 sutimi.

LOCUL III – echipa detașamentului de pompieri Satu Mare formată din plt. maj. Szekeli Oliver și plt. maj. Crețu Szabolcs cu timpul de 1 minut, 06 secunde și 61 sutimi.

LOCUL II – echipa detașamentului de pompieri Satu Mare formată din plt. maj Kompas Gabriel și plt. maj. Gabriel Bora cu timpul de 1 minut, 01 secundă și 84 sutimi.

LOCUL I – echipa detașamentului de pompieri Satu Mare, formată din plt. Maj. Marian Demian și sg.maj. Christopher Haijdu, cu timpul de 58 secunde și 10 sutimi.


În concluzie putem spune că acest concurs şi-a atins obiectivele, fiind benefic pentru ridicarea nivelului de pregătire fizică a pompierilor prin antrenamentele desfăşurate premergător concursului.

                                                                                     

 

Tags: concurs international scari  pompieri  rezultate  
857 vizite
Distribuie pe