Locale Altele
Duminica, 25 Octombrie 2020
Dum, 25 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Micul Oktoberfest Sătmărean
Florin Răchitan  - Sambata, 8 Octombrie 2016

Mai micuț, mai cu stângăcii în ritualuri, dar e al nost’. Cam așa poate fi definit Micul Oktoberfest Sătmărean, care a început sâmbătă în curtea Casei Șvabilor de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, sub un soare surprinzător de Octombrie și cu mulți participanți însetați de bere și voie bună.

Desfășurarea ritualurilor de inaugurare a celei de-a VI-a ediții a acestei manifestări organizate la Satu Mare nu a fost fără emoții, prefectul Radu Bud, care l-a înlocuit pe primarul Kereskenyi Gabor absent motivat, reușind să cepuiască primul butoi dintr-o lovitură, dar în același timp, a rupt și robinetul de plastic, astfel că după aceea a avut probleme cu servirea primilor clienți, deoarece din butoi curgea mai mult spumă decât bere.Acesta a fost norocul președintelui Consiliului Județean, Pataki Csaba, care a trebuit să bea doar cam un sfert de halbă de bere, restul fiind spumă, dar nici așa nu s-a ridicat la nivelul de performanță al înaintașului său de la prima ediție, Csehi Arpad, care a golit dintr-o sorbire ditamai halba de un litru.
Noa, atâta bai să fie! Până la urmă nu a rămas nimeni fără halba de bere, umplută măcar pe jumătate, iar mușteriii s-au așezat la coadă și la tarabele unde se serveau atât specialități culinare bavareze, cum ar fi cârnații albi și covrigii uriași, dar și specialități șvăbești din patria-mamă sau din regiunea noastră, cum ar fi nudli cu cartofi sau cu varză și slănină, bogracs, ciolan sau ștrudli.

Pentru a accentua caracterul șvăbesc al Oktoberfestului Sătmărean, organizatorii Adam Boer și Karl Heinz Rindfleisch au adus berea tocmai din capitala regiunii șvabilor, Stuttgart, iar fundalul muzical al petrecerii este asigurat de fanfara tradițională din Foieni și de formația Amadeus Trio din Carei.
Petrecerea ține până sâmbătă seara târziu, apoi, după o slujbă religioasă festivă la Biserica Calvaria, va fi reluată duminică la orele amiezii. Zum Wohl!!!

Tags: micul  oktoberfest  satmarean  bere  svabi  
1608 vizite
Distribuie pe
Johann Sebastian Baci
5 familii si-un prefect!Se vorbea ungureste la greu,nici macar o boaba de schwabeasca !
2016-10-10 08:55:32
Dacus
Ce trebuie noi sa imitam nemtii? ar trebui tinut in August cand se poate bea bere nu pe frigalaul asta .
2016-10-09 10:02:19