Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Programul vizitei președintelui Klaus Iohannis în județ
Florin Răchitan  - Duminica, 23 Octombrie 2016

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi prezent luni și marți în județul Satu Mare, unde va participa la manifestările legate de Ziua Armatei, respectiv aniversarea încheierii operațiunilor militare în zona Careiului la 25 Octombrie 1944, ce au avut ca rezultat alungarea ultimelor trupe combatante ale Axei de pe teritoriul țării noastre.

Conform programului transmis de Administrația Prezidențială, primul eveniment va avea loc luni, de la ora 17, la Teatrul de Nord din Satu Mare, unde va avea loc  o dezbatere publică, într-un concept de masă rotundă, cu tema “Armata-instituţie fundamentală a statului. Sursă de încredere şi mândrie naţională”.

Evenimentul se va desfăşura cu participarea Excelenţei Sale, Klaus Werner Iohannis, preşedintele României, și a ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, cu obiectivul de a dezvolta un dialog activ cu conducerea Armatei României şi cu reprezentanţii administraţiei publice centrale şi locale, ai mediului academic şi de cercetare pe o temă majoră în contextul mediului de securitate actual.

Marți dimineața, de la ora 9, președintele României va participa la ceremonia militară și religioasă, urmată de depuneri de coroane și defilarea Detașamentului de Onoare, la Monumentul Ostașului Român din Satu Mare.

Punctul principal al programului vizitei prezidențiale în județ îl va constitui participarea la manifestările de la Monumentul Ostașilor Români de la Carei, marți cu începere de la ora 11. Acolo va avea loc o ceremonie militară şi religioasă, defilarea Detaşamentului de Onoare, vizitarea standurilor cu tehnică şi aparatură militară, ateliere de mini-exerciţii şi expoziţii, spectacol cultural, precum și o videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatrele de operaţii de peste hotare.  

Tags: vizita  klaus iohannis  judet  satu mare  
3223 vizite
Distribuie pe