Locale Altele
Joi, 2 Iulie 2020
Joi, 2 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Preşedintele Klaus Iohannis la Satu Mare
Florin Răchitan  - Luni, 24 Octombrie 2016

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a aflat luni la Satu Mare, unde a participat, la Teatrul de Nord, la o dezbatere publică într-un concept de masă rotundă, cu tema “Armata-instituţie fundamentală a statului. Sursă de încredere şi mândrie naţională”.

Înainte de a ajunge la teatru, el s-a plimbat prin oraş, însoţit de prefectul Radu Bud şi preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, iar la intrarea în teatru a fost întâmpinat de primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Dezbaterea moderată de prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Ioan Bolovan, şi la care au participat, alături de ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, studenţi ai Academiei Militare şi elevi de la diferite licee sătmărene, a avut ca temă dezvoltarea unui dialog activ cu conducerea Armatei României şi cu reprezentanţii administraţiei publice centrale şi locale, ai mediului academic şi de cercetare pe o temă majoră în contextul mediului de securitate actual.În debutul discursului său, preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat încântat de revenirea sa la Satu Mare, apoi a vorbit despre problemele cu care se confruntă în prezent Armata Română, dar şi măsurile luate pentru a face din ea un garant al stabilităţii regionale, inclusiv alocarea a 2% din PIB pentru bugetul acesteia.
Președintele va participa marţi, de la ora 11, la manifestările dedicate Zilei Armatei Române ce se vor desfășura la Carei.

Tags: presedinte  klaus iohannis  vizita  satu mare  
1492 vizite
Distribuie pe