Locale Altele
Miercuri, 21 Octombrie 2020
Mie, 21 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
IPS Justinian Chira a părăsit această lume
AGERPRES  - Duminica, 30 Octombrie 2016

Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, IPS Justinian Chira, a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 95 ani, a anunţat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

“Arhiepiscopul Justinian Chira a încetat din viaţă duminică, la ora 10.36. A fost stentat, suferise un infarct miocardic acut. Un medic s-a aflat tot timpul alături de el, însă din nefericire cordul a cedat” - a declarat directorul medical al SJU Baia Mare, dr. Vasile Pop, potrivit Agerpres.

IPS Justinian Chira a studiat la Seminarul Teologic Ortodox Român din Cluj și apoi la Institutul Teologic Universitar din Sibiu, unde a obținut licența.

A fost ales episcop-vicar al Episcopiei Vadului, Feleacului și Clujului, cu titlul Maramureșanul.

În 9 iunie 1990 Iustinian Chira a devenit locțiitor al arhiepiscopului Teofil Herineanu al Clujului, stabilindu-și reședința la Baia Mare.

În data de 27 septembrie 1990 s-a reînființat Episcopia Maramureșului și Sătmarului și l-a numit episcop eparhiot. Instalarea sa în funcție a avut loc în data de 11 noiembrie 1990 în Vechea Catedrală Greco-Catolică din Baia Mare. În noua slujire, a înființat un seminar teologic în Baia Mare.

Activitatea de 37 de ani de slujire a Episcopului Justinian Chira a fost răsplătită de Patriarhul Daniel și de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române prin acordarea titlul de arhiepiscop onorific al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, la data de 13 decembrie 2009.

Tags: justinian  chira  maramuresanul  arhiepiscop  deces  
1542 vizite
Distribuie pe