Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Prima cursă aeriană Satu Mare – Londra a decolat luni seara
Florin Răchitan  - Luni, 31 Octombrie 2016

După un an de zile de negocieri începute de fosta conducere a Consiliului Județean Satu Mare, prima cursă aeriană internațională a companiei Wizz Air a aterizat pe proaspăt modernizatul Aeroport Satu Mare luni seara, la ora 18.55, aeronava Airbus 320 fiind întâmpinată cu jeturi de apă, potrivit tradiției din industria aeronautică.

Aeronava a sosit de la Londra, de pe aeroportul Luton, inaugurând astfel seria de câte două curse săptămânale între Satu Mare și capitala Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Pasagerii au declarat că au avut un zbor plăcut, fără incidente, și s-au arătat încântați de primirea ce li s-a făcut pe aeroportul din Satu Mare, unde erau așteptați nu doar de rude și prieteni, ci și de toate oficialitățile locale și județene, în lumina blitz-urilor fotoreporterilor din presa locală. Peste o jumătate de oră, avionul a decolat cu cei aproape 180 de pasageri care și-au rezervat bilete pentru Londra.

Aeronava Wizz Air a fost ocupată la capacitate maximă tur-retur, astfel că, potrivit primelor semne, se pare că cerere există din plin pentru destinația Londra, iar compania aeriană se gândește deja să introducă și alte curse aeriene, spre alte destinații, de pe Aeroportul Satu Mare, care, potrivit numărătorii plăcuțelor de înmatriculare ale mașinilor din parcarea aeroportului, deservește în mare parte și diaspora originară în județul Maramureș.

Cursele aeriene Satu Mare  vor avea loc în fiecare zi de luni și vineri. Aeronava Wizz Air va porni la 14.15 (ora locală) de pe Aeroportul Luton și va ajunge la Satu Mare la ora 18.55. Apoi, același avion va decola de la Satu Mare la 19.25 și va ateriza pe Luton la 20.15 (ora locală).

Tags: cursa  aeriana  wizz air  londra  luton  satu mare  
3480 vizite
Distribuie pe
Bencze eva
Va fii foarte bine ca. avem cine sa vina si din Anglia dar si din Spania si din Portugalia.
2016-11-01 20:40:41
Ioan Sorin Pop
Asteptam si la PARIS?
2016-10-31 21:32:22