Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Pompierii sătmăreni au controlat secțiile de votare
ISU „Someș” Satu Mare  - Vineri, 9 Decembrie 2016

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someş” al judeţului Satu Mare a efectuat, în această perioadă, acțiuni preventive care să contribuie la consolidarea climatului de siguranță a cetățenilor, respectiv buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare din acest an.

Inspectorii de prevenire au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secțiile de votare din judeţul nostru, fiind înlăturate ori sancţionate în mod operativ  neregulile constatate.

De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul secțiilor de votare, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi documentelor specifice procesului electoral.

Principalele aspectele avute în atenție de către inspectorii de prevenire au urmărit:

Amplasarea cabinelor de vot fără diminuarea căilor de acces sau a circulaţiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral; Dispunerea acestora fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (exemplu: instalaţiile de hidranţi interiori);

Evitarea obstrucţionării căilor de acces, prin amplasarea elementelor de mobilier în interiorul încăperilor în care se amenajează secţii de votare;

Marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare şi menţinerea acestora în permanenţă practicabile;

Menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor (instalaţii de iluminat de siguranţă, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc.).

Pentru familiarizarea cu specificul construcțiilor, asigurarea accesului cu autospeciale și planificarea unor eventuale intervenții, pompierii din cadrul subunităţilor operative au efectuat acţiuni de recunoaştere în teren la toate amplasamentele unde vor funcționa secții de votare.

Totodată, la nivel național au fost derulate acțiuni de informare a cetățenilor cu drept de vot asupra recomandărilor promovate în cadrul Campaniei „Alege să fii corect”, derulată de către Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someş” al judeţului Satu Mare a dispus suplimentarea efectivelor care să asigure măsurile de pază și protecție, precum și de prevenire a situațiilor de urgență pe parcursul procesului electoral, astfel încât exercitarea dreptului la vot să se desfășoare în depline condiții de siguranță.

 

Tags: pompieri  control  sectii de votare  
774 vizite
Distribuie pe