Locale Altele
Duminica, 5 Iulie 2020
Dum, 5 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Unul s-a spânzurat, iar altul s-a automutilat
Serviciul de Ambulanță Satu Mare  - Marti, 3 Ianuarie 2017

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Satu Mare a fost solicitat vineri, 30 decembrie 2016, la ora 14.15 în localitatea Odoreu pentru un bărbat spânzurat de grinda din casă.

Familia a intervenit rapid, a tăiat cablul astfel încât echipajul cu medic a găsti pacientul inconștient, cu respirație spontană eficientă, ușor agitat. Bărbatul a fost sedat și pregătit pentru transport, după care a fost predat echipajului din UPU.

În prima zi din acest an, la ora 6.00, Serviciul de Ambulanță a fost solicitat în Terebești la un pacient în vârstă de 32 de ani cu antecedente psihiatrice (prezenta urme de automutilare pe corp), care pe fondul consumului de alcool s-a înțepat cu cuțitul la nivelul hemitoracetului stâng de 6 ori.

Echipajul cu medic a constatat că pacientul a fost conștient, echilibrat hemodinamic și respirator, dar cu murmur vezicular diminuat în stânga. I s-a acordat primul ajutor și a fost transportat cu suspiciune de penumotorax stâng la UPU unde s-a confirmat diagnosticul. Bărbatul a fost transferat în scurt timp la secția chirurgie toracică Baia Mare.

Tags: spanzurat  automutilat  satu mare  
1022 vizite
Distribuie pe