Locale Altele
Joi, 27 Februarie 2020
Joi, 27 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sute de sătmăreni au protestat īmpotriva Guvernului
Florin Răchitan  - Miercuri, 1 Februarie 2017

După protestul spontan organizat de un grup mai mic în seara de marți, imediat după adoptarea de către Guvern a ordonanțelor buclucașe cu privire la grațiere și modificarea Codului Penal pentru dezincriminarea unor infracțiuni, sătmărenii s-au mobilizat mai bine în cursul zilei de miercuri pe rețelele de socializare, astfel că miercuri seara s-au adunat deja sute de persoane în centrul orașului.
Locul de întâlnire a fost, din nou, Groapa lui Gyuszi, de unde au pornit în marș spre Centrul Vechi, scandând în permanență lozinci împotriva Guvernului și a partidelor aflate la guvernare.
Prima oprire au făcut-o la sediul PSD din Piața Libertății, unde, după tradiția instituită deja în seara anterioară, au lăsat “suveniruri” sub formă de pancarte cu mesaje glumețe sau indignate împotriva reprezentanților partidului respectiv.Apoi mulțimea, care s-a tot îngroșat ajungând până la aproximativ 500 de personae, a parcurs traseul pe Corso și pe strada Horea până la clădirea Tribunalului, unde au scandat lozinci în apărarea Justiției și a ceea ce consideră a fi statul de drept.


De acolo au făcut cale întoarsă și au ajuns înapoi în Centrul Nou, pentru a continua protestul. Întreaga acțiune s-a desfășurat fără incidente, forțele de ordine fiind prezente doar pentru a asigura protecția manifestanților. 

Tags: protest  satu mare  guvern  gratiere  cod penal  
3121 vizite
Distribuie pe