Locale Altele
Miercuri, 21 Octombrie 2020
Mie, 21 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Intervenție pe râul Tarna Mare. Cod portocaliu de inundație.
SGA Satu Mare   - Vineri, 3 Februarie 2017

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare hidrologică pentru fenomene imediate.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE.

Avertizarea vizează râurile mici din bazinele hidrografice: Tur – bazin superior și mijlociu, Lăpuş – bazin mijlociu și inferior, Iza și este emisă pentru intervalul  03.02.2017, ora 08:20 – 03.02.2017, ora 18:00.

COD PORTOCALIU

Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, influenţei evoluţiei formaţiunilor de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, aglomerări de gheţuri) şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe unele râuri din bazinele hidrografice Tur – bazin superior și mijlociu, Lăpuş – bazin mijlociu și inferior, Iza, judeţele Maramureș și Satu Mare.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul superior al râului Tur, din județul Satu Mare și din bazinele hidrografice Firiza, Cavnic și Mara, din județul Maramureș.

La momentul actual, Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare intervine pentru dislocarea a două zăpoare formate pe râul Tarna Mare, în localitatea Tarna Mare cu personal și cu un buldoexcavator.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare monitorizează permanent evoluția fenomenelor hidrometeorologice. 

Tags: interventie  raul tarna mare  cod portocaliu  inundatie  
856 vizite
Distribuie pe