Locale Altele
Vineri, 28 Februarie 2020
Vin, 28 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Rochie de mireasă de dimensiuni impresionante, realizată de designerul sătmărean Ioana Călin
Digi24  - Joi, 23 Martie 2017

Cântărește 17 kilograme, măsoară aproape 3 metri la bază și are atașată o trenă de 2 metri și jumătate. Sunt dimensiunile impresionante ale unei rochii de mireasă ce poartă semnătura designer-ului sătmărean Ioana Călin.

La scurt timp după ce a postat pe internet fotografii cu creația ei, tânăra a fost contactată de reprezentanții unui magazin de profil din Dubai care s-au arătat interesați de o colaborare, anunţă Digi24.

Ioana Călin recunoaşte că "demult am visat și mi-am dorit să fac o astfel de rochie, cu mărimi cât mai impresionante și, în sfârșit, am reușit. Lucrăm la ea de vreo 2 luni și ceva. Cea mai grea parte a fost modelistica."

Tiparul a fost realizat în Italia împreună cu fosta profesoară de design a Ioanei de la Accademia del Lusso din Roma. Tot în străinătate a fost făcută și producția. Pentru realizarea rochiei s-au folosit peste 120 de metri de tulle, aproximativ 4 metri de dantelă cu flori în relief, dar și mii de cristale de sticlă.

Impresionanta rochie de mireasă este în stilul "queen", cu influențe arăbești și este doar prima creație dintr-o viitoare colecție de lux pe care Ioana Călin o are în plan pentru anul acesta. Mai multe viitoare mirese s-au arătat deja interesate să poarte o astfel de rochie în ziua nunții lor. Ecouri au venit însă și din afara țării.

"Am pus doar poze pe Facebook și am fost contactată de un magazin din Dubai, un magazin mare pentru ei acolo, care strâng rochii de la designeri și, bineînțeles, le vând. Și mi-a făcut mare placere, e o super realizare" – spune designerul.

Prima rochie de mireasă creată de Ioana Călin a fost în 2009, pentru nunta ei. Au urmat apoi diferite colecții și zeci de prezentări de modă. Creațiile sale au fost apreciate și de criticii de modă de la Bucharest Fashion Week care au desemnat-o, în 2015, drept "Cel mai bun designer de rochii de mireasă din România".

Anul trecut, în septembrie, tânăra a bifat și o primă mare realizare internațională: 11 dintre rochiile ei au fost prezentate pe podiumul celebrului eveniment de modă - New York Fashion Week.

Tags: rochie  mireasa  queen. ioana calin  
2437 vizite
Distribuie pe