Locale Altele
Miercuri, 29 Martie 2023
Mie, 29 Mar 2023
Un bătrân a murit după ce a căzut de la etajul II al azilului
Leontina Volosciuc  - Luni, 11 Mai 2009

Poliţia sătmăreană, împreună cu conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială lucrează la ancheta demarată în cazul unui bărbat de 62 de ani, internat în Azilul de Bătrâni, care a căzut sâmbătă de la etajul II şi a murit în spital în cursul dimineţii de luni, la ora 3.00.

În cădere,  bărbatul s-a lovit de un grilaj de fier înalt de aproape o jumătate de metro, pe care l-a smuls din perete.

 

El a fost transportat cu o salvare la spital, iar medicii au constatat că a suferit multiple fracturi şi politraumatisme severe la torace, cap, membre şi coloană.

Deşi a fost internat la Chirurgie şi supravegheat în permanenţă, starea lui de sănătate s-a înrăutăţit duminică seara, iar noaptea  a murit.

Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Satu Mare, Adrian Marc, a precizat că bărbatul a ajuns în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială în urmă cu nouă ani, fiind internat de fratele său pe motiv că s-a apucat de băut.


Din primele discuţii purtate cu bătrânul, Adrian Marc susţine că acesta nu a încercat să se sinucidă, lucru confirmat şi de către rude. În schimb, acesta susţinea că ameţeşte şi că are stări de slăbiciune şi se pare că din cauza aceasta s-a dezechilibrat şi a căzut.

 

Şefa Centrului de Îngrijire, Monica Barbul, a precizat că era o persoană cu numeroase probleme de sănătate.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, la ora 5.30 s-a trezit şi a ieşit pe balcon. La un moment dat colegii de cameră au auzit un zgomot şi au sărit la fereastră. Văzându-l prăbuşit pe iarbă, au chemat asistentele. Bărbatul era conştient şi le-a spus acestora că i s-a făcut rău şi a căzut.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian, a precizat că probabil din cauza multiplelor leziuni a survenit decesul. Ancheta este în desfăşurare şi se aşteaptă rezultatele autopsiei.

Tags: batran  azil  mort  
1780 vizite
Distribuie pe