Locale Altele
Duminica, 23 Ianuarie 2022
Dum, 23 Ian 2022
Bicicliștii sătmăreni i-au transmis mesaj lui Donald Trump
Florin Răchitan  - Sambata, 22 Aprilie 2017

Așa cum ne-au obișnuit în ultimii ani, “nucleul dur” al cicliștilor sătmăreni de la Asociația Pro Racers, în colaborare cu Societatea Carpatină Ardeleană și Asociația SamStudia, au organizat sâmbătă un Critical Mass pentru a marca Ziua Pământului.

La eveniment au participat peste 50 de cicliști de toate vârstele, care au defilat pe un traseu dinainte stabilit prin zona centrală a municipiului Satu Mare, apoi, ajungând în Piața 25 Octombrie, și-au ridicat bicicletele deasupra capetelor, într-un gest cunoscut deja în toată lumea ca fiind de protest.

La ediția din acest an ei au protestat împotriva unui curent actual în opinia publică, acela de negare a ceea ce consideră ei a fi dovezi științifice ale schimbărilor climatice cauzate de poluarea provocată de oameni.

Liderul organizatorilor, Mark Nagy Janos, a subliniat că sunt necesare astfel de demonstrații pentru a le transmite mesaje clare celor care neagă rolul omului în modificările ce se petrec acum în clima din toată lumea, printre cei vizați fiind și actualul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, care tocmai a tăiat fonduri substanțiale din finanțarea proiectelor de cercetare a schimbărilor climatice.

Până să ajungă mesajul la Donald Trump și până ce acesta se va răzgândi în privința politicilor sale după ce va vedea poza din Centrul Nou, primarul Sătmarului, Kereskenyi Gabor, participant el însuși la Critical Mass, i-a anunțat pe cicliști că săptămâna viitoare va semna contractul pentru proiectarea și execuția pistei pentru biciclete de pe str. Barițiu și Gorunului până la Aquapark.

Tags: ciclisti  critical  mass  pista  gorunului  
3370 vizite
Distribuie pe