Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmărenii sunt așteptați să pedaleze pentru bibliotecă
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Joi, 11 Mai 2017

Biblioteca Județeană Satu Mare organizează vineri, 12 mai, cea de-a V-a ediție a campaniei de advocacy și coalizarea comunității „Pedalez pentru bibliotecă”.

Evenimentul este susținut financiar de Consiliul Județean Satu Mare și se derulează în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Școlar Județean, Poliția locală Satu Mare, Școala de Arte Satu Mare, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Crucea Roșie și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Înregistrarea participanților se va face începând cu ora 12.00, în fața Catedralei romano-catolice, iar fluierul de start va fi dat la ora 13.00.

Se va pedala ”roată la roată”, sub escorta Poliției rutiere, pe traseul: Catedrala romano-catolică - Strada Ștefan cel Mare – Strada Ceahlăului – Strada Wolfenbüttel – Strada Eroilor – Strada George Călinescu (cu oprire de 10 minute la nr. 51, în fața Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”, ce adăpostește Filiala nr. 3 a Bibliotecii Județene Satu Mare) – Aleea Ilișești – Strada Anghel Saligny – Strada Rodnei – Strada Fabricii – Strada Avram Iancu – Bulevardul Traian – Parcul „Grădina Romei”, cu acces pe intrarea principală, la Casa Verde.

Aici, în timpul unei binemeritate pauze de 30 de minute, oficialitățile județului și municipiului Satu Mare, dar și organizatorii evenimentului, vor rosti mesaje de susținere a bibliotecii, urmate de un scurt moment artistic asigurat de cursanți ai Școlii de Arte Satu Mare.

Returul se va face pe următorul traseu: Parcul „Grădina Romei” – B-dul Traian – Parcul Central, intrarea din fața Hotelului „Dacia”.

Punctul final al campaniei se va derula în fața statuii lui Vasile Lucaciu, cu o tombolă cu premii și alte surprize oferite de organizatori și de sponsorii evenimentului.

Preșcolarii și elevii din ciclul primar vor pedala în Parcul central și vor participa la activități specifice vârstei lor precum desene pe asfalt, întreceri cu role, biciclete sau trotinete, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice și a bibliotecarilor.

Această campanie se organizează cu scopul de a promova Biblioteca Județeană Satu Mare, serviciile pe care le oferă întregii comunități, de a încuraja lectura și un stil de viață sănătos prin folosirea unui mijloc de transport ecologic. De asemenea, organizatorii și participanții vor transmite mesajul că biblioteca este importantă și că Satu Mare merită un sediu nou și modern pentru biblioteca publică, dotat la standardele secolului XXI.

“Evenimentul inițiat de Biblioteca Județeană Satu Mare și susținut de Consiliul Județean se bucură de o mare popularitate în comunitatea sătmăreană. Edițiile precedente au mobilizat sute de oameni, înregistrându-se participanți de toate vârstele și din toate categoriile socio-profesionale. Reprezentanții autorităților publice locale și județene au pedalat alături de copiii, adulții și bunicii care s-au alăturat evenimentului. Ne dorim ca și cea de a V-a ediție să fie una de mare impact, avându-i alături pe toți cei care iubesc biblioteca, lectura și cartea.“, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Unic în țară, evenimentul a fost premiat în anul 2013 la Conferința Națională  „Future Libraries”, secțiunea „Idei pentru mâine@biblioteca ta! Impact, Advocacy & Mobilizarea comunității”. Premiul ce i-a revenit Bibliotecii Județene Satu Mare pentru campania „Pedalez pentru bibliotecă” este o recunoaștere, pe plan național și internațional, a implicării și profesionalismului bibliotecarilor sătmăreni.

Organizatorii le adresează participanților rugămintea de a respecta pe toată durata turului ciclist indicațiile Poliției rutiere și ale bibliotecarilor, astfel încât să nu existe evenimente nefericite.

Prezenta ediție a campaniei „Pedalez pentru bibliotecă” este susținută de următorii sponsori: Editura Miron; Editura Nemira; Infocenter S.R.L. Satu Mare și Librăria Compas. Organizatorii le transmit mulțumiri pentru generozitate și implicare.

 

Tags: pedalez  biblioteca  campanie  
1269 vizite
Distribuie pe