Locale Altele
Duminica, 25 August 2019
Dum, 25 Aug 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Revoltă la Căpleni! Sute de localnici protestează, nemulțumiți de starea drumului spre Carei.
Florin Răchitan  - Duminica, 21 Mai 2017

Peste o sută de mașini și la fel de multe biciclete au alcătuit duminică după-amiază o paradă inedită, de protest, la care au participat localnicii din Căpleni, nemulțumiți de starea drumului ce face legătura între comuna lor și municipiul Carei.

Acțiunea a fost organizată din inițiativa unui localnic, Dezideriu Mancz, fost primar al comunei, căruia i s-au alăturat consătenii cu mașinile personale sau pe biciclete.
Protestatarii s-au adunat la trecerea la nivel peste calea ferată, atrăgând atenția, astfel, și asupra pericolului din zona respectivă, unde, din cauza lipsei unei bariere și a amenajării nepotrivite a trecerii, în ultimii ani au avut loc numeroase accidente grave, unele chiar mortale.De acolo, caravana de mașini și biciclete, asigurată cu antemergători de la Poliție și Jandarmerie, a pornit spre Căpleni, într-un concert de claxoane, pe drumul pe care aceiași oameni fac zilnic naveta spre locurile de muncă din Carei, dar după iarna trecută a devenit deja aproape impracticabil. Protestatarilor li s-au alăturat, pe biciclete, chiar și călugării de la mănăstirea franciscană din localitate.


Consiliul Județean a inițiat încă din 2015 un proiect de modernizare a drumului respectiv, scopul fiind tocmai asigurarea unor condiții normale de circulație atât pentru localnici, cât și pentru turiștii interesați de vizitarea recent renovatei mănăstiri, în a cărei criptă își dorm somnul de veci membrii familiei nobiliare Karolyi.

Procedurile de licitație și inevitabilele contestații în instanță au întârziat, însă, începerea lucrărilor, iar în această primăvară nu s-au făcut nici măcar plombările obișnuite pentru astuparea gropilor din carosabil. Localnicii amenință că, dacă autoritățile județene nu vor lua măsuri urgente, sunt deciși să blocheze nu numai șoseaua, ci chiar și linia de cale ferată ce trece prin vecinătatea comunei lor.

Tags: protest  capleni  caravana  
2655 vizite
Distribuie pe