Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Jandarmii sătmăreni au executat mii de misiuni de la începutul acestui an
Veronica Hodas  - Marti, 20 Iunie 2017

În cadrul unei conferințe de presă susținută de inspector șef col. Ovidiu Popa, lt. Cosmina Rob, plt. adj. șef Cîmpianu Bujor, la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare a fost prezentată analiza misiunilor și rezultatelor obținute de către jandarmii sătmăreni în perioada ianuarie – mai 2017.

Astfel că în această perioadă jandarmii sătmăreni au executat 2.388 misiuni din care 1.872 de menținere a ordinii publice, dintre acestea 1.708 misiuni fiind executate în sistem integrat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare;  110  misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări de protest, activităţi cultural educative şi la activităţi sportive; 114 acţiuni de restabilire a ordinii publice la aplanarea unor conflicte şi la alte solicitări;  172  acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii – alte structuri ale MAI, cu organele care gestionează activitatea silvică şi cu alte instituţii și 4  acţiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale.

Cu ocazia acestor misiuni au fost constatate 14 infracţiuni independent şi 93 de infracţiuni în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi 126 de făptuitori.

Au fost aplicate 234 de avertismente scrise şi 1.033 de amenzi în valoare de 330.200 lei, fiind reţinute în vederea confiscării produse în valoare de 17553 lei.

În paralel, în conformitate cu prevederile Legii 550 / 2004 – Jandarmeria Română asigură măsuri de protecţie şi pază la instituţiile fundamentale ale statului – Tribunal, Parchet, Arhivele Naţionale, Trezoreria Statului şi Curtea de Conturi a României

Principalul obiectiv a fost siguranţa cetăţeanului. În acest sens efectivele Jandarmeriei Sătmărene au fost direcţionate şi dimensionate în funcţie de situaţia operativă a fiecărui eveniment.

Pentru buna desfăşurare a unor misiuni a fost solicitat şi primit sprijin din partea Grupării de jandarmi Mobile Cluj Napoca, care a asigurat efective ori de câte ori a fost nevoie.

În funcţie de solicitările primite la nivelul unităţii a fost acordat sprijin în misiuni lucrătorilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare.

De la începutul anului, cadrele IJJ Satu Mare au efectuat acţiuni de prevenire pe următoarele direcţii: prevenirea violenţei în mediul şcolar – în cadrul Campaniei „Şcoala în siguranţă!”

prevenirea faptelor antisociale pe timpul manifestărilor sportive - în cadrul campaniei „Invitaţie la fair-play!”

prevenirea faptelor antisociale pe timpul adunărilor publice - în cadrul campaniei „Împreună pentru siguranţă!”.

De asemenea, jandarmii vor desfășura și în perioada următoare activități de prevenire pe linia respectării normelor legale cu privire la activitățile de picnic, campanie care are ca scop conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța deosebită a protejării mediului înconjurător, dar și prevenirea incendiilor în zonele împădurite.

O altă campanie este „La strand în siguranță”, acțiune de prevenire a faptelor antisociale care vizează turiștii și localnicii zonelor balneare și de agreement din județ.

Cu această ocazie, jandarmii sătmăreni vor distribui pliante cu mesajul „La ştrand în siguranţă!”  şi vor prezenta turiştilor câteva reguli pentru siguranţa copiilor şi a bunurilor personale.

Prin intermediul acestei campanii, Jandarmeria Satu Mare urmăreşte creşterea gradului de informare şi responzabilizare a tuturor persoanelor aflate în timpul liber în zonele de recreere şi agrement pentru a evita neplăcerile cauzate de neatenţie.    

Tags: jandarmi  misiuni  bilant  satu mare  
2477 vizite
Distribuie pe