Locale Altele
Sambata, 4 Februarie 2023
Sam, 4 Feb 2023
Eurobikerii au adus 6.000 de euro pentru copiii sătmăreni
Florin Răchitan  - Miercuri, 20 Mai 2009

Tămbălău mare marţi, la orele amiezii, pe platoul din Centrul Nou, motoare turate la maxim, bărboşi fioroşi cu căşti naziste pe cap şi „Highway to Hell” de AC/DC, la maxim în boxe.

Piţipoancele şi funcţionăraşii din Palatul Administrativ au şi fugit afară în cârduri, de teamă să nu-i prindă Revoluţia în birouri.

 

Încă n-a fost revoluţie, au venit doar vreo 50 de motociclişti, membri ai cluburilor Eurobiker din Luxemburg, respectiv Viking din Satu Mare, care au invadat Centrul Nou în scopuri absolut paşnice, dovadă că au avut curajul să-i întâmpine atât primarul Iuliu Ilyes, cât şi viceprimarul Adrian Albu, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad.

 

Acţiunea a fost iniţiată de preşedintele Viking Moto-Club Satu Mare, Ştefan Fastus, care a luat legătura, în cursul anului trecut, cu preşedintele celui mai mare club de profil din Europa, Michel Turk, şi, cu ajutorul unui om de afaceri german originar din Satu Mare, Valentin von Constantin, au găsit o modalitate de a sprijini financiar Centrul de Plasament „Floare de Colţ” din Halmeu, incluzând acest eveniment în cadrul turului pe care îl efectuează membrii Clubului Eurobiker în această parte a continentului.


 

Aceştia nu au venit cu mâna goală, ci au înmânat imediat primarului Iuliu Ilyes un cec în valoare de 2.000 de euro, bani ce vor fi cheltuiţi pentru amenajările din Grădina Romei, de care se vor bucura copiii sătmăreni. De asemenea, au predat şi cadourile trimise de primarul oraşului Luxemburg, un album de fotografii şi o sticlă uriaşă cu vin de Schengen.


 

După acest moment protocolar, motocicliştii s-au deplasat în coloană până în Grădina Romei, unde îi aşteptau deja copiii de la Centrul de Plasament „Floare de Colţ” din Halmeu. Directoarea centrului, Eniko Vasilovici, a primit un cec în valoare de 4.000 de euro, din care vor fi cumpărate diverse aparate şi instalaţii necesare activităţii sportive a copiilor. A urmat apoi un program liber, în care copiii au făcut cunoştinţă cu binefăcătorii lor şi s-au plimbat cu motocicletele pe aleile parcului.


 

În timpul întâlnirii din Grădina Romei, toţi participanţii s-au înfruptat cu bunătăţi oferite de brutăria Fastus Backerei, iar copiii au primit multe alte cadouri de la sponsorii locali ai evenimentului. Organizatorii ţin să-i mulţumească fostului prefect Radu Bud, un pasionat al motociclismului, pentru ajutorul oferit în realizarea acestei acţiuni.
Tags: motociclisti  eurobiker  donatie  centru plasament  halmeu  
3427 vizite
Distribuie pe