Locale Altele
Joi, 28 Mai 2020
Joi, 28 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Toxiinfecţie alimentară în masă la Dara
Stela Tudor  - Marti, 19 Mai 2009

Un caz grav de toxiinfecţie alimentară în masă se află în atenţia Autorităţii de Sănătate Publică Satu Mare după ce, începând de luni, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean au fost internate 18 persoane cu acest diagnostic.

 

Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian, alături de alte persoane, acestea au participat duminică, în localitatea Dara, la o masă festivă prilejuită de prima împărtăşanie a unei fetiţe.

Din cele aproximativ 50 de persoane invitate la petrecere, 25 s-au prezentat la spital după ce au acuzat stări de rău, 18 dintre acestea fiind internate.

Primii pacienţi au fost internaţi în cursul zilei de luni, iar restul, între care şi patru copii cu vârste de până la 8 ani, în cursul zilei de marţi.

 

În urma investigaţiilor efectuate de inspectorii ASP, cauza îmbolnăvirii ar putea fi consumarea unor alimente preparate cu ouă, care nu au fost proaspete.

Starea pacienţilor internaţi este mulţumitoare, iar aceştia răspund bine la tratamentul administrat. Alte investigaţii sunt efectuate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare Satu Mare.

Tags: toxiinfectie  alimentara  dara  
824 vizite
Distribuie pe