Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Despre violența în familie, în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității
Poliția Satu Mare  - Joi, 5 Octombrie 2017

Printr-o expoziție stradală cu lucrări realizate de elevi polițiștii au încercat să transmită joi, 5 octombrie un mesaj de solidaritate cu victimele violenței în familie: ,,Rupem tăcerea! Să punem punct violenței în familie!”


Reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, ai poliției locale Satu Mare, dar și voluntari ai Asociației Stea au fost prezenți alături de polițiști din cadrul IPJ Satu Mare timp de două ore în Pasajul Coposu, unde au abordat cetățenii pe tema violenței în familie și a modului în care noi, cetățenii, ne raportăm la acest fenomen.


Victimele, agresorii dar și martorii preferă cel mai adesea tăcerea în locul demascării abuzurilor, fapt ce încurajează comiterea de noi abuzuri de la forme verbale, intimidări, amenințări până la abuzuri fizice sau sexuale.

Expoziția cu lucrări foarte interesante  create de elevi ai Liceului de Artă Aurel Popp și ai Liceului Teoretic din Negrești Oaș au reușit să sensibilizeze trecătorii constituind un punct de atracție pentru aceștia. Mesajul artistic a fost completat de materialele realizate în cadrul campaniei naționale Aripi Frânte, sute de broșuri pentru victime și potențiale victime fiind distribuite cu această ocazie.


Acțiunile de prevenire a violenței în familie au continuat în aceeași zi la Halmeu, unde polițiștii au avut întâlniri cu angajații a două societăți comerciale din localitate.

Săptămâna Prevenirii Criminalității continuă vineri, 6 octombrie, zi dedicată siguranței rutiere, când polițiștii invită toți iubitorii de motociclete precum și publicul interesat  la un marș al motocicliștilor realizat împreună cu Asociația Eagle Bikers sub deviza ,,Respect în trafic-Respect pentru viață!” Intâlnirea motocicliștilor va avea loc la ora 17.30 în fața Catedralei Romano Catolice, iar la ora 18.00 se va pleca pe traseul Satu Mare-Mădăras-Ardud-Viile Satu Mare-Satu Mare cu oprire la Monumentul Motocicliștilor din Viile Satu Mare pentru un moment comemorativ dedicat victimelor accidentelor rutiere.

 

Tags: violenta in familie  mesaj  solidaritate  
1295 vizite
Distribuie pe