Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Unul din cele mai populare festivaluri din Europa sosește la Satu Mare
Primăria Satu Mare  - Miercuri, 11 Octombrie 2017

În această toamnă, municipiul Satu Mare se transformă într-un loc perfect pentru toți cei care iubesc muzica de pretutindeni.

După ce Filarmonica “Dinu Lipatti” și-a deschis porțile pentru cea de-a 40-a ediție a Festivalului “Zilele Muzicale Sătmărene”, Primăria Municipiului Satu Mare prin Centrul Cultural “G. M Zamfirescu” aduce, în premieră, la Satu Mare, unul dintre cele mai populare festivaluri din Europa.  Evenimentul are deja tradiție în mai multe țări de pe continent fiind intitulat sugestiv Musique de l`Europe.

Astfel că, sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 19.00, sătmărenii sunt invitați în sala Filarmonicii “Dinu Lipatti” pentru a-i asculta pe artiștii veniți din toate colțurile Europei pentru a crea în municipiul Satu Mare o atmosferă cu totul deosebită. Evenimentul se alătură astfel evenimentelor care plasează municipiul Satu Mare pe un traseu cultural important în partea de nord-vest a țării.

Pentru prima dată, sătmărenii vor avea plăcerea de a se delecta într-o singură seară cu elemente ale muzicii occidentale îmbinate cu ritmurile muzicii din Balcani, într-o performanță unică, care va fi pusă în scenă sub sloganul ”De la Django până în Balcani”.

Pe scenă vor urca reprenzentanții emeriți ai stilurilor mai sus amintite, respectiv Canarro (swing manouche), Csángálló (muzică folk românească, maghiară, moldovenească și din balcan), La Kati Quadro Flamenco (flamenco), Stanislav Kohútek, „Morenito De Triana”, precum și alți artiști din Europa.

Stilul inconfundabil al formației Canarro izvorește din tradiționalul gipsy Jazz și manouche swing. Printre influențele muzicale pe care le vom regăsi în performanța muzicală a celor Canarro putem aminti muzica gipsy francofonă și ungurească, precum și amprenta ”regelui” Django Reinhardt. Repertoriul bogat este alcătuit din piese cunoscute, coloane sonore din filme, realizate într-un stil unicat: acel django-swing care îmbină elementele muzicii interbelice cu libertatea jazzului.

Fondat în 2009, grupul Csangallo s-a înființat din experiența unei ”cântări împreună”, izvorând din prietenia membrilor ce se descriu în felul următor: ” limbajul nostru muzical este folclorul din Moldova și regiunea Ghimeș, pe această bază solidă ne construim repertoriul”.

La Kati Cuadro Flamenco va încânta audiența cu un spectacol de flamenco. Se vor pune în scenă mai multe sub-stiluri flamenco, moderne și tradiționale. Pentru a oferi însă un spectacol complet, La Kati Cuadro Flamenco îmbina elementele muzicale cu cele ale dansului flamenco, aducând în fața publicului sătmărean acea vibrație și ritmicitate din Andaluzia.

Așadar, sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 19.00, în sala Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” se deschide o nouă poartă spre muzica europeană. Intrarea este liberă tocmai pentru a oferi tuturor sătmărenilor posibilitatea de a sărbători muzica națională și universală.

Pagina oficială a festivalului: www.mdlefestival.eu

Pagina facebook: http://tiny.cc/musiqeeurope,

Evenimentul pe facebook: https://www.facebook.com/events/488308251555225/

Tags: musique  europe  festival  satu mare  
1356 vizite
Distribuie pe