Locale Altele
Vineri, 24 Septembrie 2021
Vin, 24 Sept 2021
Cea mai longevivă sătmăreancă are o singură dorință: să mai poată munci!
Primăria Satu Mare  - Marti, 17 Octombrie 2017

Primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi a avut parte marți de o întâlnire mai specială. Edilul municipiului i-a făcut o vizită celei mai longevive doamne din municipiul Satu Mare. Acesta a ajuns în casa doamnei Ida Matolcsi care a împlinit luni, 16 octombrie, venerabila vârstă de 102 ani.

Cu această ocazie, primarul municipiului i-a înmânat acesteia o diplomă de longevitate, un buchet de flori și un premiu în bani.

„Am avut bucuria să întâlnesc astăzi o adevărată eroină. Doamna Matolcsi Ida care a împlinit 102 ani ne-a primit în casa ei cu mult drag și cu o seninătate specifică tuturor bunicilor și străbunicilor noștri. I-am mulțumit pentru lecția de viață pe care ne-o oferă tuturor și am avut ocazia să aflu chiar de la dumneaei care este secretul logevității. Am primti și un sfat care cred că trebuie transmis mai departe : “ Să prețuim viaţa, să trăim cumpătat şi să reuşim prin propriile puteri! La mulți ani, stimată doamnă! Să ne revedem sănătoși și anul viitor!”, a transmis primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi.

Dornică să împărtășească din experiența dumneaei, Ida Matolcsi a mărturisit că aerul curat, mâncarea sănătoasă, bazată în principal pe legume și fructe, munca la câmp, având o viață simplă și modestă au fost ingredientele care au făcut-o să atingă venerabila vârstă de 102 ani.

În prezent , doamna Ida Matolcsi se bucură de dragostea celor două fiice, a celor doi nepoți și a celor cinci strănepoți care se îngijesc să îi satisfacă toate poftele și să aibă parte de o bătrânețe liniștită.

 

Tags: longeviva  satmareanca  premiu  
891 vizite
Distribuie pe