Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
Coborâtu’ oilor de la munte în Oaș
Prefectura Satu Mare  - Sambata, 28 Octombrie 2017

La Negrești-Oaș a avut loc sâmbătă prima ediţie a evenimentului ”Coborâtu’ oilor de la munte în Ţara Oaşului – expoziţie de ovine”, care s-a desfășurat pe Dâmbu’ lui Hașca, la locul numit Abrănești, și a fost inițiat de crescătorul de ovine Berinde Ștefan.

Alături de oficialitățile județene și locale au participat la această sărbătoare și ministrul delegat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe,Victor Negrescu, și senatorul PSD Gabriel Leș.

În deschiderea oficială, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a felicitat organizatorii pentru realizarea acestui eveniment și pentru faptul că reușesc să păstreze tradițiile vii.

“În ceea ce privește Guvernul României, al cărui reprezentant sunt, cred că am arătat în acest an cât de importanți sunt fermierii pentru noi și cred că am reușit prin acordarea subvențiilor la timp să arătăm seriozitatea noastră prin susținerea lucrurilor pe care le faceți” - a transmis prefectul fermierilor prezenți.

Momentul coborârii oilor de la munte înspre sat, pregătindu-se de iernat, reprezintă un prilej de bucurie, de reîntâlnire cu familia şi comunitatea. 

Participanții la această manifestare au avut ocazia de a gusta produse locale şi tradiţionale, de a se bucura de momentele folclorice oferite de artiștii locali, de a admira expoziţia meşteşugărească și, nu în ultimul rând, expozița de ovine a celor aproximativ 60 de crescători din judeţul Satu Mare, care la final au fost premiați pentru cele mai frumoase oi.

Tags: coborat  oi  oas  
1473 vizite
Distribuie pe