Locale Altele
Duminica, 9 August 2020
Dum, 9 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proiectul de suflet al senatorului sătmărean Gabriel Leș, achiziționarea rachetelor Patriot, intră în linie dreaptă
Cabinet Parlamentar Gabriel Leș  - Luni, 20 Noiembrie 2017

Primul dintre cele opt programe de înzestrare la care senatorul sătmărean Gabriel Leș și-a adus aportul în calitate de secretar de stat, apoi ca ministru al Apărării, si care concretizează achiziția strategică pentru securizarea spațiului aerian al României, a facut primii pași în Senat.

Prin raportul favorabil dat luni proiectului de lege pentru realizarea "Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esenţial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)", de către Comisia pentru Apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, achiziția sistemelor Patriot intră în linie dreaptă.

Armata României are acum întregul sprijin pentru achiziţionarea celor mai moderne echipamente, pentru a-și putea duce la îndeplinire misiunile încredințate, Parlamentul fiind un partener pe care se poate baza în plan legislativ.

Chiar dacă nu există un program de offset, pentru că în achizițiile între guverne nu se poate apela la aceste măsuri compensatorii, Raytheon, producătorul sistemelor de rachete Patriot, a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Aerostar Bacău, pentru a permite industriei de apărare să contribuie la producerea și mentenanța fiecărui sistem Patriot livrat în România.

Acest prim pas în domeniul achizițiilor strategice ale Armatei Române întărește parteneriatul strategic cu SUA, contribuie la consolidarea flancului Estic al NATO și este garanția angajamentelor asumate de România în fața partenerilor externi.

Tags: achiziție  rachete  patriot  
869 vizite
Distribuie pe