Locale Altele
Marti, 7 Iulie 2020
Marti, 7 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pompierii au efectuat controale în cluburile, barurile și discotecile din județ
Veronica Hodas  - Marti, 28 Noiembrie 2017

În cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul lnspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, de către inspectorul-șef, col. Nicolae Dima, am aflat faptul că pe parcusul lunii noiembrie, Inspecție de Prevenire a organizat și executat, la fiecare sfârșit de săptămână, controale inopinate la obiective din categoria: cluburi, baruri, discoteci.

Aceste controale s-au desfășurat în echipe mixte formate din pompieri, polițiști și jandarmi, având ca principal scop prevenirea producerii unor evenimente nedorite la obiective cu afluență mare de persoane.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalațiilor electrice, dotarea cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, verificarea periodică a acestora, montarea indicatoarelor de securitate la incendiu, respectarea cerințelor în ceea ce privește evacuarea utilizatorilor, afișarea conform reglementărilor tehnice specific a planurilor de evacuare și a instrucțiunilor de apărare împotriva incendiilor și obținerea autorizației de securitate la incendiu.

În această perioadă au fost executate 12 controale pe raza întregului județ: 7 cluburi și 5 baruri. În urma acestor acțiuni au fost constatate 62 deficiențe din care 21 au fost remediate pe timpul controlului, restul fiind sancționate contravențional cu 39 avertismente și două amenzi în cuantum de 1.000 lei.

Inspectorul șef a menționat că la nivelul județului Satu Mare nu există obiective din categoria acestora pentru care a fost dispusă măsura opririi funcționării ori utilizării construcțiilor pentru neobținerea autorizației de securtitate la incendiu.  „Se observă un interes crescut al administratorilor acestor categorii de obiective în vederea intrării în legalitate din punct de vedere al securității la incendiu. Personalul care încaderază Compartimentul Avizări-Autorizări a acordat asistență tehnică de specialitate pe această linie uni număr mare de reprezentantți ai obiectivelor de alimentație publică exsitente pe raza județului.”

Tot în cadrul conferinței de astăzi a fost prezentată situația operativă pentru luna octombrie și activitatea Inspecției de Prevenire pe primele 10 luni ale anului 2017. 

Tags: controale  cluburi  pompieri  
501 vizite
Distribuie pe