Locale Altele
Marti, 19 Iunie 2018
Marti, 19 Iun 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pompierii au efectuat controale în cluburile, barurile și discotecile din județ
Veronica Hodas  - Marti, 28 Noiembrie 2017

În cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul lnspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, de către inspectorul-șef, col. Nicolae Dima, am aflat faptul că pe parcusul lunii noiembrie, Inspecție de Prevenire a organizat și executat, la fiecare sfârșit de săptămână, controale inopinate la obiective din categoria: cluburi, baruri, discoteci.

Aceste controale s-au desfășurat în echipe mixte formate din pompieri, polițiști și jandarmi, având ca principal scop prevenirea producerii unor evenimente nedorite la obiective cu afluență mare de persoane.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalațiilor electrice, dotarea cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, verificarea periodică a acestora, montarea indicatoarelor de securitate la incendiu, respectarea cerințelor în ceea ce privește evacuarea utilizatorilor, afișarea conform reglementărilor tehnice specific a planurilor de evacuare și a instrucțiunilor de apărare împotriva incendiilor și obținerea autorizației de securitate la incendiu.

În această perioadă au fost executate 12 controale pe raza întregului județ: 7 cluburi și 5 baruri. În urma acestor acțiuni au fost constatate 62 deficiențe din care 21 au fost remediate pe timpul controlului, restul fiind sancționate contravențional cu 39 avertismente și două amenzi în cuantum de 1.000 lei.

Inspectorul șef a menționat că la nivelul județului Satu Mare nu există obiective din categoria acestora pentru care a fost dispusă măsura opririi funcționării ori utilizării construcțiilor pentru neobținerea autorizației de securtitate la incendiu.  „Se observă un interes crescut al administratorilor acestor categorii de obiective în vederea intrării în legalitate din punct de vedere al securității la incendiu. Personalul care încaderază Compartimentul Avizări-Autorizări a acordat asistență tehnică de specialitate pe această linie uni număr mare de reprezentantți ai obiectivelor de alimentație publică exsitente pe raza județului.”

Tot în cadrul conferinței de astăzi a fost prezentată situația operativă pentru luna octombrie și activitatea Inspecției de Prevenire pe primele 10 luni ale anului 2017. 

Tags: controale  cluburi  pompieri  
209 vizite
Distribuie pe

Monumentul Expulzaților după Diktatul de la Viena, dezvelit la Carei. Sculptura este opera unui artist maghiar.
Luni, 18 Iunie 2018
Nebănuite sunt căile Domnului! După o luptă de trei ani de zile...   continuare

Mașină acroșată de trenul de Oradea, în gara din Resighea
Sambata, 16 Iunie 2018
Sâmbătă dimineața, la ora 08:57, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei au fost solicitați să intervină la un accident feroviar produs în apropierea gării Resighea din județul Satu Mare.   continuare

A adormit cu țigara aprinsă. A luat foc toată casa.
Sambata, 16 Iunie 2018
În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 03:35, pompierii sătmăreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit de pe Bulevardul Lucian Blaga din municipiul Satu Mare Lucian Blaga.   continuare

Bărbat căzut într-o groapă nesemnalizată. A fost scos de pompieri.
Sambata, 16 Iunie 2018
Intervenție pentru scoaterea unui bărbat de 46 de ani căzut într-o groapă, de aproximativ 1metru adâncime, săpată pentru amenajarea/întreținerea unor conducte subterane.   continuare

Pompierul Tiberiu Czier, erou în timpul liber
Vineri, 15 Iunie 2018
Aflat în timpul liber, plt. adj. Czier Tiberiu din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, în timp ce conducea pe o arteră circulată din municipiul Satu Mare (zona Burdea), a observat o persoană căzută pe carosabil și o bicicletă răsturnată.   continuare