Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
Recrutări pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti
Veronica Hodas  - Marti, 28 Noiembrie 2017

Pentru reducerea deficitului de personal, la nivelul MAI s-a stabilit un pachet de măsuri, una dintre cele mai importante fiind creșterea cifrei de școlarizare la instituțiile de învățământ postliceale.

În acest context, MAI desfășoara, în premiră, în luna ianuarie 2018, o sesiune de admitere în școlile de agenți și subofiței. Astfel că, în perioada 13-21 ianuarie 2018 va avea loc un examen de admitere, conform graficelor/calendarelor publicate de fiecare dintre unitățile de învățământ.

Pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sunt scoase la concurs 300 de locuri. Cererile de înscriere se depun până la data de 5 decembrie 2017, la unitățile de recrutare, respectiv la structura de resurse umane a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare.

La concursul de admitere în Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești se candidează pe 300 de locuri, bărbați astfel:

- Subofițer de pompieri și protecție civilă – 275 locuri

-  Maistru militar auto – 25 locuri.

Candidaților de etnie romă le sunt alocate două locuri în specialitatea subofițer de pompieri și protecție civilă.

Durata studiilor postliceale este de 1 an.

În data de 22 noiembrie au fost publicate în Monitorul Oficial normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru cei recrutați în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante.

Prin introducerea traseului aplicativ la admitere se verifică aptitudinile fizice ale candidaților prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute și 25 secunde.

Una dintre consecințele introducerii acestei noi modalități de testare a calităților fizice este eliminarea criterului de înălțime. În aceste condiții parcurgerea noilor probe impune candidaților o anumită statură sau calități fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menționat.

Eliminarea limitei de înălțime pentru candidați este în acord, inclusiv cu hotărârile Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care recomandă MAI să elimine acest criteriu, dar și cu unele soluții pronunțate de diverse instanțe de judecată.

O altă modificare prevede ca persoanele care vor candida la școlile pentru subofițeri-pompieri sau participă la concursurile organizate pentru posturile vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt exceptate de la interdicția de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținută de vară.

Tags: pompieri  recrutare  scoli  
825 vizite
Distribuie pe