Locale Altele
Vineri, 2 Iunie 2023
Vin, 2 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmii sătmăreni, prezenţi la datorie cu ocazia Zilei Naţionale a României
Jandarmeria Satu Mare  - Miercuri, 29 Noiembrie 2017

În perioada de 30.11-03.12 a.c, peste 200 de jandarmi vor executa misiuni de asigurare şi    menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul judeţului Satu Mare.

Principala misiune, va consta în asigurarea măsurilor specifice la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României atât în municipul Satu Mare, cât  şi în oraşele Carei, Negreşti şi Tăşnad.

De asemenea, efectivele unităţii vor fi prezente la manifestările culturale şi la manifestările sportive organizate în municipiul Satu Mare, după cum urmează: deschiderea Târgului de Crăciun, concertul trupei Iris,  meciul de fotbal dintre Olimpia Satu Mare şi Metaloglobus Bucureşti şi meciul de baschet feminin din Liga Naţională dintre CSM Satu Mare şi ACS Sepsi Sf. Gheorghe.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Având în vedere faptul că unele dintre manifestări se desfăşoară pe domeniul public şi în spaţiile destinate circulaţiei publice, Jandarmeria Satu Mare, recomandă participanţilor la manifestări, dar şi participanţilor la trafic să respecte regulile şi restricţiile stabilite de organizatori.

Totodată, facem următoarele recomandări participanţilor la manifestări:

să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;

să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale;

să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice;

să ţină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege;

Pentru păstrarea unui climat de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la aceştia.

 

Tags: jandarmi  misiuni  ziua nationala  
937 vizite
Distribuie pe