Locale Altele
Sambata, 7 Decembrie 2019
Sam, 7 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zilele Halmeului, spălate de ploaie
Florin Răchitan  - Duminica, 31 Mai 2009

Norii s-au încăpăţânat să strice distracţia localnicilor din Halmeu, care au fost nevoiţi să-şi sărbătorească localitatea mai mult ascunşi în corturi, cu mici şi bere la îndemână, cu pălincă pentru încălzire şi cu muzică de lăutari.

 

În prima zi, în care ploaia i-a mai lăsat în pace pe organizatori, s-a desfăşurat tradiţionalul concurs al căpşunarilor, câştigat, la fel ca şi anul trecut, de Iosif Fazekas, care cultivă pe trei hectare un soi nou de căpşuni, ce nu are concurenţă în zonă.

 

A doua zi, duminică, ploaia i-a speriat serios pe bucătarii Halmeului, astfel că la concursul de bogracs s-au prezentat doar trei din cei zece înscrişi.

Ei au compensat prin calitatea gulyasului preparat, aspect certificat şi de juriul din care a avut plăcerea să facă parte şi reprezentantul SM Online. Drept urmare, toţi trei au luat Premiul I.

 

În rest, oamenii s-au distrat cum au putut, iar tinerii nu au avut nici o problemă cu înduratul ploii în faţa scenei pe care au evoluat trupe locale şi invitate din comunele învecinate.
 

Tags: zilele  comunei  halmeu  
2366 vizite
Distribuie pe