Locale Altele
Marti, 12 Decembrie 2017
Marti, 12 Dec 2017
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
De Ziua Națională, românii au făcut #Occupy Groapa lui Gyuszi la Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 1 Decembrie 2017

Trecând peste nevolnicia manifestărilor oficiale, eroii Zilei Naționale a României la Satu Mare au fost, fără îndoială, tinerii artiști care au organizat pentru prima oară în istoria postdecembristă manifestări ”neoficiale”, rezistând tuturor șantajelor și amenințărilor cu ”tăiatul de la bani” din partea grofilor care conduc acum Primăria.

Așa cum au anunțat pe Facebook și au păstrat postarea acolo în ciuda presiunilor la care au fost supuși din partea puternicilor zilei, la ora 15, imediat după încheierea manifestărilor oficiale de toată jena, ei s-au adunat în Groapa lui Gyuszi din Centrul Nou, unde au organizat un fel de mișcare #occupy, cântând obișnuitele cântece patriotice, dar și melodii mai puțin cunoscute, inclusiv din folclorul aromân, prinzându-se în horă și împărțind stegulețe în culorile naționale.

Punctul culminant a fost apariția unui grup de cercetași, care au arborat, oarecum ilegal, un ditamai drapelul României pe scena lăsată goală în mod intenționat de autoritățile locale fix de Ziua Națională a României, după ce în seara anterioară pe aceeași scenă s-a bâțâit Anda Adam.

Același grup de cercetași au amplasat lampioane tricolore în forma cifrei 99, reprezentând numărul anilor aniversați de la Marea Unire, după care s-au prins în horă în jurul creației lor, în aplauzele sutelor de sătmăreni care le urmăreau spectacolul de pe treptele Gropii lui Gyuszi.

Cu toate că organizatorii anunțaseră că doresc să ocupe spațiul public până la ora 17 și au și depus cerere la Primărie în acest sens, cu puțin timp înainte de ora 16 au primit ordin de la grofi că trebuie să-și înceteze spectacolul, deoarece e musai neapărat să se difuzeze Jingle Bells la boxele amplasate pe scena lăsată în întuneric.


Noroc că fix la ora respectivă ieșeau spectatorii de la spectacolul oficial din buncărul de la Casa de Cultură a Sindicatelor și se opreau la marginea Gropii lui Gyuszi, astfel că publicul a devenit din ce în ce mai consistent, iar organizatorii l-au atenționat pe ”băiatul cu muzica” de la scenă că nu ar fi cel mai potrivit moment să bage Jingle Bells. Până la urmă s-a ajuns la un compromis, ca să nu iasă scandal: eroii zilei și-au întrerupt spectacolul la ora 16.30 fix, ca să-i permită băiatului cu muzica să bage Jingle Bells, așa cum primise ordinul de la Palat. Să fie frumos!!!

Tags: occupy  ziua  nationala  satu mare  
3343 vizite
Distribuie pe
Valentin
Și acei functionari ai Primariei sunt functionari ai Statului roman, platiti de cetatenii acestei tari, Romania. Rusine sa va fie!
2017-12-02 02:52:42

Ella Bella eroina! Spectacolul ei pentru copii a fost reintrodus în programul Târgului de Crăciun.
Marti, 12 Decembrie 2017
Țircus mare pe Facebook, dar și în mediile politice locale din Satu Mare după anunțul de ieri al Mihaelei Avași (alias Ella Bella) despre scoaterea spectacolului ei din programul Târgului de Crăciun!   continuare

Campania caritabil㠄Poveste de Crăciun” ajunge la a XIII-a ediție
Marti, 12 Decembrie 2017
Radio Transilvania şi Fundaţia Maria alături de Teatrul de Nord Satu Mare organizează a XIII-a ediţie a campaniei caritabile ,,Poveste de Crăciun’’. 400 de copii vor lua parte si în acest an la evenimentul ,,Poveste de Crăciun’’, ce are loc miercuri, 13 decembrie 2016...   continuare

Primăria Satu Mare a anulat spectacolele artiștilor care au ocupat Groapa lui Gyuszi de Ziua Națională
Luni, 11 Decembrie 2017
Așa cum era de așteptat...   continuare

Polițiștii sătmăreni au fost „spiridușii Moșului”
Luni, 11 Decembrie 2017
Din dorința de a aduce o bucurie și copiilor pe care norocul i-a ocolit de multe ori, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție...   continuare

Incendiu la o casă de locuit din satul Mesteacăn
Luni, 11 Decembrie 2017
Vineri, la ora 22:38, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ㠄Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui incendiu la o casă de locuit din satul Mestecăn.   continuare