Locale Altele
Marti, 30 Noiembrie 2021
Marti, 30 Nov 2021
Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Carei
Castelul Karolyi   - Vineri, 1 Decembrie 2017

Vineri, 1 decembrie 2017, începând cu ora 10.00 la Monumentul Ostașului Român din municipiul Carei a avut loc un Moment Solemn organizat de Direcția de Cultură a Muncipiului Carei, cu ocazia Zilei Naționale a României.


Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național, după care membrii formației Magic Dance, coordonați de Raluca Păvăluc au arborat drapelul național în mod simbolic.


Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei a ținut o scurtă alocuțiune în care a prezentat semnificația Zilei Naționale a României. A urmat un Te Deum oficiat de preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Carei, depuneri de coroane din partea instituțiilor publice, partidelor politice și asociațiilor culturale, reprezentanții cărora au fost însoțiți, în momentul depunerii, de o parte din membrii formației Magic Dance.


Manifestarea s-a încheiat cu un scurt moment artistic prezentat de corala bărbătească Armonica, din cadrul Centrului Cultural Carei, dirijată de Ioan Tordoi și Adrian Sabău, care a recitat o poezie patriotică.


De la ora 10.40 la bustul Regelui Ferdinand s-a desfășurat un scurt moment comemorativ. Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural a prezentat detalii biografice despre Regele Ferdinand I al României, după care s-au depus coroane și jerbe de flori la bustul regelui din partea instituțiilor publice, partidelor politice și asociațiilor culturale.


Manifestările dedicate Zilei Naționale a României se vor încheia la ora 17.00, la Teatrul Municipal Carei, cu un concert extraordinar de folclor susținut de solistele de muzică populară Ionela Moruțan (Târgu Mureș) și Ana Holdiș Pop (Satu Mare).

În program vor mai putea fi urmăriți: Ansamblul de fluierași Iedera Pitici, Ansamblul vocal-instrumental Iedera (Clubul Copiilor și Elevilor Carei) și Ansamblul Ceatăra (Centrul Cultural Carei).


Intrarea este liberă și se face în funcție de numărul locurilor disponibile!

Tags: ziua nationala  carei  manifestari  
944 vizite
Distribuie pe