Locale Altele
Duminica, 25 Octombrie 2020
Dum, 25 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Teodor Meleşcanu a dezvelit statuia din Satu Mare a lui Ion I.C. Brătianu
Florin Răchitan  - Miercuri, 3 Iunie 2009

Una dintre personalităţile Partidului Naţional Liberal, senatorul Teodor Meleşcanu, a participat miercuri la ceremonia de dezvelire a bustului marelui om politic Ion I.C. Brătianu, amplasat în părculeţul de lângă Catedrala Romano-Catolică.

 

La eveniment au fost prezenţi, alături de numeroşi membri ai Organizaţiei Judeţene a PNL Satu Mare, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Valentin Macec şi Adrian Ştef, precum şi cei doi viceprimari ai municipiului Satu Mare, Adrian Albu şi Kereskenyi Gabor.

 

După o scurtă slujbă de sfinţire oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul ortodox Ioan Socolan, deputatul sătmărean Viorel Buda, senatorul Teodor Meleşcanu şi candidatul PNL pentru Parlamentul European, Ovidiu Silaghi, au vorbit despre personalitatea celui care este considerat unul dintre cei mai mari oameni politici români ai secolului XX, unul dintre principalii artizani ai Marii Uniri de la 1918, de mai multe ori prim-ministru al României în perioada interbelică.

 

Toţi vorbitorii s-au declarat mândri că fac parte din formaţiunea politică ce a dat României un om de stat de calibrul lui Ion I.C. Brătianu, a cărui memorie este, de azi, cinstită cum se cuvine şi la Satu Mare.

 

La finalul ceremoniei, Teodor Meleşcanu şi Ovidiu Silaghi au depus o jerbă de flori la soclul statuii, în timp ce în difuzoare se auzea imnul liberalilor.

Tags: melescanu  dezvelire  bust  bratianu  


IMNUL PNL
Asculta mai multe audio Politica »


2093 vizite
Distribuie pe