Locale Altele
Miercuri, 12 Iunie 2024
Mie, 12 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Localnicii sunt speriați de exploziile de la sonda de gaz din Moftin. Raed Arafat spune că n-au de ce.
Veronica Hodas, Florin Răchitan  - Miercuri, 27 Decembrie 2017

Mai multe explozii s-au auzit în ultima noapte dinspre sonda de gaz ce arde deja de aproape două săptămâni în apropierea localității Moftinu Mare, dar experții dau asigurări că acestea nu sunt periculoase și fac parte din procesul normal prin care este controlat incendiul.

Miercuri dimineața a sosit la fața locului chiar șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, care, împreună cu șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonelul Daniel Dragne, prefectul Darius Filip, reprezentanții pompierilor sătmăreni și specialiștii aduși din Canada au prezentat măsurile ce au fost luate în perioada care a trecut de la izbucnirea incendiului și planurile pentru stingerea acestuia.

Ei au precizat că exploziile sunt rezultatul fluctuațiilor presiunii de gaz, care face uneori ca incendiul să ardă cu flacără mai mică, pentru a se reaprinde în orice moment cu flacără mai mare, ceea ce provoacă și bubuiturile ce s-au auzit în ultimele ore.

În unele situații, înșiși pompierii provoacă aceste reaprinderi cu flacără mare, pentru a nu permite gazului să se împrăștie în atmosferă, riscând să ajungă în localitățile limitrofe, unde ar putea provoca tragedii.

Deocamdată, toți specialiștii lucrează pe amenajarea și punerea în siguranță a zonei, astfel încât să poată să înceapă procedurile de stingere a incendiului, dar până atunci mai trebuie să găsească o soluție pentru captarea gazului, astfel că nimeni nu știe cât vor mai dura operațiunile la fața locului.

Tot ei dau asigurări că nu există pericolul extinderii incendiului, iar poluarea aerului cu gazul ars este în limite normale, astfel că localnicii nu trebuie să-și facă griji pentru sănătatea lor.

Tags: incendiu  sonda  gaz  moftin  masuri  
3120 vizite
Distribuie pe