Locale Altele
Sambata, 26 Septembrie 2020
Sam, 26 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Târgul mărţişorului tradiţional, la a VI-a ediţie în Negreşti-Oaş
Primăria Negrești-Oaș  - Joi, 1 Martie 2018

Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, prin Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, în colaborare cu instituţiile de învăţământ, Muzeul Țării Oașului și ONG-urile din oraş au organizat cea de-a şasea ediție a Târgului Mărţişorului Tradiţional.

Târgul si-a deschis porţile marți, 27 februarie, de la ora 10:00, în centrul oraşului Negreşti-Oaş și s-a  închis azi  1 martie cu premierea celor mai frumoase standuri.

Scopul evenimentului a fost acela de a identifica, stimula şi valorifica potenţialului artistic al copiilor prin realizarea unor creații artistice originale. Obiectivele proiectului au fost stimularea creativităţii și dezvoltarea abilităţilor de comunicare prin limbaj artistic, identificarea și transpunerea în produse artistice (mărțișoare, felicitări) a unor elemente de artă tradițională românească şi identificarea propriilor valori artistice și ale comunității din care fac parte.

În cadrul orelor de curs sau a unor activități extracuriculare, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, școlarii și preșcolarii din Negrești-Oaș au realizat mărțișoare tradiționale și felicitări, utilizând diferite tehnici de lucru și materiale diverse, încercând să păstreze specificul artei populare din Țara Oașului.

Aceste creații au fost expuse în centrul oraşului Negreşti-Oaş, în standuri puse la dispoziție de primărie, negreștenii putând să le admire și să achiziționeze un frumos cadou făcut de mâini dibace şi harnice. Banii obținuți astfel urmează a fi utilizați de către elevi sau preșcolari pentru alte activități culturale și de voluntariat.

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, spune că scopul organizării acestui târg este de a implica negreştenii, în special pe cei mici, în viaţa comunităţii şi de a conştientiza importanţa artei tradiţionale, proiectul bucurându-se de mare succes la edițiile precedente.

 

Tags: targ  martisoare  negresti oas  traditional  
697 vizite
Distribuie pe