Locale Altele
Joi, 21 Iunie 2018
Joi, 21 Iun 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Femeii, o legătură între generații
Caritas Satu Mare  - Vineri, 9 Martie 2018

Copiii care frecventează centrul „Sf. Martin de Tours” din Turulung al Caritas au felicitat doamnele de la centrul de vârstnici din localitate.


Școlarii care frecventează Centrul Comunitar „Sf. Martin de Tours” din Turulung și doamnele de la Centrul de Zi pentru Vârstnici din localitate s-au întâlnit pentru a doua oară miercurea aceasta. Boros János, coordonatorul centrului „Sf. Martin” afirmă că prezența copiilor este benefică pentru persoanele de vârsta a treia, precum și vârstnicii din anturajul copiilor au un efect pozitiv asupra acestora. De aceea, coordonatorul centrului comunitar dorește o colaborare mai strânsă între cele două instituții Caritas care au beneficiari de vârste diferite, dar cu domiciliul în aceeași localitate.


Datorită experienței de viață și înțelepciunii, opinia vârstnicilor constituie un punct de reper pentru comunitatea locală. Ținând cont de acest fapt, Boros János a încercat să ofere o oportunitate pentru vârstnicele de la centrul Caritas să se familiarizeze cu activitățile derulate în cadrul centrului comunitar, să se convingă personal de ce sunt capabili copiii care frecventează instituția, să vadă că aceștia știu să salute așa cum se cuvine, dar și să deseneze, să recite poezii sau să cânte. Sursa părerii formate despre centrul „Sf. Martin” și beneficiarii acestuia trebuie să fie experiența, contactul direct, nu prejudecățile – susține coordonatorul.


Relația dintre cele două instituții a început să se consolideze. Anul trecut, de Ziua Femeii subiectul principal au fost prejudecățile, anul acesta însă, doamnele de la club au venit ca niște cunoștințe bune la centrul „Sf. Martin”. Copiii s-au pregătit intens pentru această ocazie specială. Programul de miercuri a fost rezultatul unei adevărate munci în echipă.

Copiii din clasa pregătitoare au confecționat felicitări pentru oaspeți și au prezentat și un program artistic sub îndrumarea atentă a doamnei educatoare Oláh Fruzsina. Școlarii au fost pregătiți de învățătoarele Ilyés Ágota și Lakatos Enikő, respectiv coordonatorul instituției, Boros János. Ei au recitat poezii și au cântat cântece de primăvară. Elevii din clasele V-VIII au contribuit și ei la succesul evenimentului, pregătind mici cadouri pentru vârstnici cu sprijinul învățătoarei Igli Mónika. Vârstnicele au fost încântate de programul dedicat lor, cât și de micile atenții primite. Copiii au avut parte de multe aplauze și au primit și câte-o mascotă din partea oaspeților.


Boros János și-a exprimat dorința ca prin activități comune legătura formată între vârstnice și copii să devină una mai strânsă. Beneficiarii centrului au posibilitatea să se familiarizeze cu gătitul și muncile casnice. La cea mai apropiată ocazie, când elevii vor învăța să facă gem sau murături, coordonatorul contează pe sprijinul vârstnicelor în împărtășirea celor mai eficiente metode.

 

Tags: ziua femeii  turulung  
335 vizite
Distribuie pe

Monumentul Expulzaților după Diktatul de la Viena, dezvelit la Carei. Sculptura este opera unui artist maghiar.
Luni, 18 Iunie 2018
Nebănuite sunt căile Domnului! După o luptă de trei ani de zile...   continuare

Mașină acroșată de trenul de Oradea, în gara din Resighea
Sambata, 16 Iunie 2018
Sâmbătă dimineața, la ora 08:57, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei au fost solicitați să intervină la un accident feroviar produs în apropierea gării Resighea din județul Satu Mare.   continuare

A adormit cu țigara aprinsă. A luat foc toată casa.
Sambata, 16 Iunie 2018
În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 03:35, pompierii sătmăreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit de pe Bulevardul Lucian Blaga din municipiul Satu Mare Lucian Blaga.   continuare

Bărbat căzut într-o groapă nesemnalizată. A fost scos de pompieri.
Sambata, 16 Iunie 2018
Intervenție pentru scoaterea unui bărbat de 46 de ani căzut într-o groapă, de aproximativ 1metru adâncime, săpată pentru amenajarea/întreținerea unor conducte subterane.   continuare

Pompierul Tiberiu Czier, erou în timpul liber
Vineri, 15 Iunie 2018
Aflat în timpul liber, plt. adj. Czier Tiberiu din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, în timp ce conducea pe o arteră circulată din municipiul Satu Mare (zona Burdea), a observat o persoană căzută pe carosabil și o bicicletă răsturnată.   continuare