Locale Altele
Miercuri, 27 Septembrie 2023
Mie, 27 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Măsuri pentru repararea pagubelor provocate de furtuna din Țara Oașului
Prefectura Satu Mare  - Joi, 5 Aprilie 2018

Prefectul Darius Filip a convocat, joi, în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), pentru analizarea acţiunii de constatare şi evaluare a pagubelor produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase  din data de 17.03.2018 în localitatea Cămărzana la Repetorul de radio comunicaţii Piatra Corni.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a adoptat Hotărârea nr. 2/05.04.2018 de aprobare a procesului verbal  privind constatarea şi evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase, document întocmit urmare a deplasării în teren a  Comisiei numită prin ordinul prefectului judeţului Satu Mare nr. 61/2018. Pagubele au fost produse de prăbuşirea a doi arbori, urmare a intensificărilor vântului.

Tot în cadrul şedinţei, directorul executiv al DSVSA, Nicolae Dumuţa a prezentat detalii privind produsele alimentare infestate cu virusul pestei porcine africane descoperite la Vama Halmeu, iar directorul Direcţiei Silvice Satu Mare, Marcel Forţiu,  a informat CJSU despre acţiunea de evaluare a pagubelor produse de aceleaşi fenomene fondului forestier aflat în administrare.

Prefectul judeţului Satu Mare a dispus ca în baza acestei hotărâri să se elaboreze documentaţia pentru un proiect de Hotărâre care se va înainta Guvernului României în vederea alocării unor sume din fondul de intervenţie, sume necesare pentru acoperirea pagubelor constatate la obiectivul de comunicaţii.   

 

Tags: masuri  pagube  furtuna  oas  
1242 vizite
Distribuie pe