Locale Altele
Luni, 21 Mai 2018
Luni, 21 Mai 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tinerii sunt invitați la tabăra de vară a Fundației „Hans Lindner”
Fundaţiei Hans Lindner  - Marti, 15 Mai 2018

Fundaţia Hans Lindner intră în „Vacanţa de vară” a elevilor propunând tinerilor judeţului nostru o vacanţa împreună.

Cu susţinerea Primăriei Satu Mare prin Centrul cultural „G.M.Zamfirescu”, pe parcursul a şase saptamâni, tinerii sătmăreni vor avea şansa să participe la atelierele meşteşugăreşti în domeniul lemnului, lutului, brutăritului, dar și ateliere precum electrotehnică şi creaţii textile.

Totodată aceştia vor cunoaşte modele de agricultură modernă şi tradiţională, prin ieşirile la fermele judeţului nostru, implicându-se activ în ateliere practice ( cum se lucrează cu utilaje noi, cum se cresc modern animalele – caprele, oile, cum se cultivă cerealele, legumele etc).

În plus, tinerii vor participa şi la prepararea gustărilor şi a mesei de prânz, care se va găti din produse tradiţionale, într-un mod traditional. „Vacanţa de vară” se desfăşoară pentru tineri cu vârstă peste 12 ani, în perioada 18 iunie- 27 iulie în stagii de câte o săptămâna,  în fiecare săptămână acceptându-se un număr de 20 persoane.

Programul  zilelor de tabără începe la ora 9 şi se sfârşeşte la ora 15, iar intâlnirile au loc pe str.Dsida Jeno, nr.8.

Tinerii împreună cu părinţii lor sunt invitaţi să se informeze la numărul de telefon 0261.715.136 şi să se înscrie personal la sediul fundatiei, str. Ceahlăului, nr.38,  luând în considerare aspectul, ca locurile sunt limitate.

Fundaţia Hans Lindner îşi propune prin acest proiect, stimularea tinerilor în devenirea de indivizi responsabili, de încredere, perseverenţi care pot contribui singuri la propria lor orientare vocaţională.Totodată aceştia vor înţelege, că valorile personale şi alegerile din viaţă nu se fac doar din faţa calculatorului sau cu prieteni virtuali.

Fundaţia Hans Lindner, transmite un mesaj pe această cale părinţilor sătmăreni:

„Şi noi suntem părinţi, şi noi ştim ce înseamnă să sprijini un copil în ziua de azi, dar aveţi încredere în copiii voştri şi daţi-le şansa să-şi dezvolte abilităţile de viaţă pe care nimeni, niciodată nu le va putea lua!”

Tags: tabara  vacanta  tineri  program  fundatie  hans lindner  
295 vizite
Distribuie pe

Operație în premieră și aparat de ultimă generație la Spitalul Județean Satu Mare
Duminica, 20 Mai 2018
O operație în premieră a fost efectuată la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Este vorba despre o intervenție de cistectomie radicală efectuată pe cale laparoscopică. Reușita le aparține medicilor Cristian Rusu și Bogdan Feciche, alături de colectivul medical. Doctorul Bogdan Feciche susține că particularitatea acestei intervenții rezidă în faptul că a fost făcută pe cale laparoscopică. Cu alte cuvinte, printr-o metodă minim invazivă.   continuare

Lupta împotriva infecțiilor la Spitalul Județean, cu ajutorul specialiștilor din Anglia și Malta
Vineri, 18 Mai 2018
Spitalul Județean Satu Mare a organizat în perioada 4-18 mai o serie de activități...   continuare

Microbus răsturnat pe șosea între Decebal și Doba. Nimeni nu a pățit nimic.
Joi, 17 Mai 2018
Un microbus s-a răsturnat joi seara între Decebal și Doba, în condiții încă neelucidate, dar foarte probabil din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, pe șoseaua umedă.   continuare

Furtună cu grindină la Tarna Mare
Joi, 17 Mai 2018
Un localnic a filmat prăpădul ce s-a abătut joi după-amiază asupra comunei Tarna Mare sub forma unei furtuni cu grindină cum nu s-a mai văzut demult. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cod galben de vreme severă.   continuare

Momente culturale impresionante, de Ziua Eroilor, la Negrești-Oaș
Joi, 17 Mai 2018
Ziua Eroilor a fost marcată joi şi la Negreşti-Oaş printr-un Te Deum oficiat de preoţii din oraş şi depuneri de coroane de flori la Obeliscul Eroilor din parcul central.   continuare