Locale Altele
Luni, 25 Mai 2020
Luni, 25 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Momente culturale impresionante, de Ziua Eroilor, la Negrești-Oaș
Primăria Negrești-Oaș  - Joi, 17 Mai 2018

Ziua Eroilor a fost marcată joi şi la Negreşti-Oaş printr-un Te Deum oficiat de preoţii din oraş şi depuneri de coroane de flori la Obeliscul Eroilor din parcul central.

La eveniment au participat primarul Aurelia Fedorca, consilieri locali, şefi de instituţii din oraş sau reprezentanţi ai acestora, alături de simpli cetăţeni.

Manifestările au început la ora 12.30 cu intonarea Imnului de Stat, după care a avut loc ceremonialul religios oficiat de preoţii slujitori din Negreşti-Oaş în frunte cu protopopii Marcel Malanca și Iacob Feier.

Despre însemnătatea istorică a acestei zile a vorbit prof. Mircea Ardelean de la Școala Gimnazială nr. 3, urmat de ceremonia de depuneri de coroane şi jerbe în memoria eroilor neamului românesc.

În final, elevii de la instituțiile de învățământ din oraș au susţinut un scurt program artistic - elevii clasei a IV-a C de la Șc. Gimn. Nr. 1, înv. Kesler Mirela, Hotcă Diana de la Liceul Teoretic a recitat „Poezie dedicată eroilor neamului românesc”, grupul de elevi de la Lic. Tehn. I. G. Andron, coordonați de prof. Hârța Anca au interpretat cântecul „Pentru ea” în timp ce eleva Hotcă Daria de la Lic. Tehn. I.G. Andron a recitat un fragment din poezia „Pașa Hassan”, de George Coșbuc.

Doamna Maria Tripon și copii din ansamblul Sânzienele au încheiat programul cu cântecul „Frați români din lumea-ntreagă”.

Întregul ceremonial s-a încheiat cu o scurtă rafală de ploaie care ne spunea că cerul plange şi el pentru eroii nostri. Glorie eternă eroilor neamului românesc!!!

Tags: ziua  eroilor  negresti  oas  
890 vizite
Distribuie pe