Locale Altele
Marti, 21 Ianuarie 2020
Marti, 21 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Femeie căzută pe stradă, în criză de epilepsie, salvată de o echipă de la Urgențe
Florin Răchitan  - Vineri, 25 Mai 2018

O femeie în vârstă de aproximativ 30 de ani a căzut vineri pe o alee in cartierul Micro 15 din Satu Mare, suferind o criză de epilepsie, iar în cădere s-a lovit la cap, existând pericolul ca situația ei să se agraveze.

Un trecător a dat buzna la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean să anunțe cazul, iar o echipă compusă din asistentul șef de tură, un alt asistent și doi brancardieri au ajuns în aproximativ două minute la fața locului pentru a-i acorda primul ajutor.

Pacienta a fost transportată urgent la UPU, unde i-a fost salvată viața.

Cazul seamănă izbitor cu drama din iarna trecută, când o bătrână a căzut pe gheață aproape în același loc, însă ajutorul a întârziat să apară din cauza problemelor de comunicare între UPU și Serviciul de Ambulanță, precum și a procedurilor și interdicțiilor absurde care erau atunci în vigoare.

Se pare că lucrurile au evoluat de atunci sau poate că a fost vorba pur și simplu de eficiența inițiativei individuale a șefului de tură de la UPU, care nu a stat la discuții cu ”doamnele de la recepție” și nici cu centralista de la Ambulanță, ci a apucat o targă și a fugit 200 de metri până la locul unde femeia zăcea inconștientă.

Tags: femeie  epilepsie  salvata  upu  satu mare  
1272 vizite
Distribuie pe