Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Ziua Mondială a Mediului, marcată de APM Satu Mare
APM Satu Mare  - Marti, 5 Iunie 2018

În fiecare an pe data de 5 Iunie sărbătorim cel mai important eveniment de mediu conform calendarului ecologic - Ziua Mondială a Mediului.

Toate activitățile dedicate acestui eveniment organizate de către Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare se desfășoară în acest an în contextul devizei: „Combate poluarea cu plastic!”.

Din inițiativa Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, în perioada 28.05.2018-03.06.2018, în baza parteneriatului interjudeţean încheiat între APM Tulcea, APM Covasna, APM Ialomiţa, APM Satu Mare, un grup de specialiști pe mediu au efectuat o vizită de studiu la Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Ministerul Mediului și agențiile județene de protecție a mediului Ialomița și Tulcea.

Cu ocazia vizitei de studiu la Sulina a avut loc celebrarea Zilei Mondiale a Mediului la Centrul de Vizitare- Sulina, alături de colegii de la APM Ialomița și Tulcea respectiv 50 de voluntari de mediu de la Covasna.  S-au desfăşurat acţiuni de educaţie ecologică organizate pentru a celebra Ziua Mondială a Mediului, în cadrul proiectului “Cunoașterea Siturilor Natura 2000, precum și a celor declarate Sit Ramsar” din jud. Tulcea, în vederea promovării acestora în rândul comunităților celor patru judeţe, cu sprijinul voluntarilor ecologi, a specialiştilor în mediu, precum şi a elevilor.

Totodată, în contextul devizei au avut loc prezentări și dezbateri pe tema gestiunii deșeurilor iar în final premierea celor mai activi voluntari de mediu.

În cadrul programului ,,Cel mai tare la reciclare”, în cursul zilei 1 iunie Casa de Copii Ștefania din Oar a colectat flacoane de PET cu care doresc să contribuie la realizarea viitorului pod peste Someș, în cadrul proiectului ,,Coridor verde fără frontiere”.

 S-au alăturat acestei acțiuni și Școlile Gimnaziale: Octavian Goga, Vasile  Lucaciu și Bălcescu Petőfi care, în data de 4 iunie au organizat activități de colectare a deșeurilor de plastic.

În data de 06.06.2018 la Urziceni va avea loc o acțiune de combatere a ierbei pârloagelor inițiate de Asociația Codrii Sătmarului și Liceul tehnologic Simion Bărnuțiu din Carei.

În data de 9 iunie festivitățile dedicate Zilei Mondiale a Mediului vor debuta cu ,Parada Florilor pentru a sensibiliza comunitatea sătmăreană cu privire la necesitatea extinderii spațiilor verzi.

În acest sens  alaiul format din: majorete, toboșari, caruri alegorice și preșcolari, școlari îmbrăcați în costume realizate din materiale reciclabile se vor deplasa, după depunerea de jerbe de flori la statuia lui Kiss Gedeon din Grădina Romei, pe traseul : Calea Traian-Avram Iancu-Fabricii – Stadionul Daniel Prodan unde apoi se va realiza panoul mozaic realizat din capace de PET în cadrul programului ,,Milioane de capace -Milioane de zâmbete!” pentru a putea fi evaluat în scopul intrării în Cartea Recordurilor România și apoi cu sprijninul Consiliului Județean și Primăria Satu Mare va urma un amplu program cultural dedicat Anului European al Patrimoniului Cultural.

Tags: ziua mondiala  mediu  manifestari  
1862 vizite
Distribuie pe