Locale Altele
Miercuri, 1 Decembrie 2021
Mie, 1 Dec 2021
Participare record la Tour de Tur CBA 2018
Florin Răchitan  - Duminica, 10 Iunie 2018

Sute de cicliști și montaniarzi sătmăreni, dar și din județele vecine, au participat sâmbătă la ediția din acest an a deja tradiționalei competiții Tour de Tur, menită să promoveze frumusețile naturale ale Ariilor Protejate Râul Tur.

Având ca sponsor principal lanțul de magazine CBA, cu startul și finișul în zona lacului de la Mujdeni, competiția sportivă din acest an a inclus noutăți, precum un concurs de alergare montană, care, la fel ca ciclismul montan, s-au desfășurat pe două trasee de lungimi diferite.Astfel, alergătorii de la proba de Semimaraton au avut de parcurs 22,5 km, iar cei care au pornit la proba Cross vau parcurs aproximativ 12 km. Cicliștii au avut de ales între trasee de 65 km (Maraton) și 35 km (Race).

„Cu ocazia acestei ediții a competiției, în afară de întroducerea unei noi probe, cea de alergare, mai dorim să contribuim și mai mult la protejarea mediului înconjurător. Astfel, am demarat un program de înverzire a evenimentului, prin care dorim să reducem cantitatea deșeurilor produse: paharele și farfuriile folosite au fost din hârtie reciclată, iar concurenții nu au mai primit apă în flacoane de plastic de 0,5 l, ci au avut posibilitatea să-și alimenteze bidonașele proprii cu apă de izvor” - a declarat Tamás Sike, unul dintre organizatorii Tour de Tur.

Tags: tour  tur  cba  
1339 vizite
Distribuie pe