Locale Altele
Luni, 20 August 2018
Luni, 20 Aug 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Caravana TIFF revine la Satu Mare
Caravana TIFF  - Luni, 11 Iunie 2018

Cea de-a doua oprire pe traseul Caravanei TIFF va fi la Satu Mare, pe 15 și 16 iunie.  Evenimentul ajuns la cea de-a noua ediție se întoarce în orașul nostru cu două producții de excepție, sold-out în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. 

Acestea vor putea fi văzute de publicul cinefil în aer liber, în Pasajul Corneliu Coposu, începând cu ora 21:45. Intrarea este liberă.

În prima seară, în deschiderea proiecțiilor de la Satu Mare, vor rula cele 3 scurtmetraje premiate anul acesta la TIFF – Cadoul de Crăciun (r. Bogdan Mureșanu),  Duminică (r. Dorian Boguţă) și Michelangelo (r. Anghel Damian). Acestea vor fi urmate de România Neîmblânzită (r. Tom Barton Humphreys), documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire.

Cea de-a doua seară aduce pe ecran tot un documentar, cel puțin la fel de spectaculos – Maria by Callas. Iubitorii de operă vor savura filmul regizat de Tom Volf, care documentează viața legendarei soprane la mai bine de 40 de ani de la moartea acesteia. Pentru realizarea documentarului au fost folosite numeroase materiale din arhiva personală a cântăreței - fotografii nemaivăzute până acum, filme de familie pe Super 8, înregistrări live private, scrisori intime – precum și filmări rare de arhivă, care pot fi văzute pentru prima oară în culori.

Program | Pasajul Corneliu Coposu, 21.45

Vineri, 15 iunie

Scurtmetraje premiate la TIFF 2018

Cadoul de Crăciun (r. Bogdan Mureșanu)

Duminică (r. Dorian Boguță)

Michelangelo (r. Anghel Damian)

România Neîmblânzită

r. Tom Barton-Humphreys | România, 90’ Cu: Victor Rebengiuc

În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent.

Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar România neîmblânzită va dezvălui toate aceste povești incredibile.

Sâmbătă, 16 iunie

Maria by Callas

r. Tom Volf | Franța, 113’

Cu: Maria Callas

Documentarul Maria by Callas spune povestea renumitei soprane Maria Callas, considerată drept cea mai mare cântăreață de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea.  Filmul include imagini rare din arhiva personală a cântăreței, înregistrări live, scrisori și detalii intime, povestite chiar de soprană. La patru decenii de la dispariția ei, filmul o înfățișează pe faimoasa cântăreață așa cum nimeni nu a mai văzut-o până acum.

Detalii: www.tiff.ro

Ne puteți urmări și pe Facebook: www.facebook.com/caravanatiff

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Banca Transilvania, Staropramen, Romgaz.

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Satu Mare și Centrului Cultural G.M. Zamfirescu.

Partener de monitorizare: mediaTRUST

 

Tags: caravana tiff  satu mare  program  
281 vizite
Distribuie pe

Codrenii s-au distrat la Festivalul de Folclor Codrenesc „Oțeloaia”
Duminica, 19 August 2018
Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a participat azi, 19 august 2018 la a LXII-a ediție a Festivalului de Folclor Codrenesc “Oțeloaia”. Evenimentul a debutat cu mesajul oficialităților prezente și cu premierea a cinci cupluri...   continuare

Satul Decebal a arătat întregului județ cum se cinstește Centenarul!
Sambata, 18 August 2018
Un grup de tineri inimoși, reuniți în Asociația Culturală Dacidava, au dorit să cinstească Centenarul Unirii, eveniment istoric datorită căruia există acum satul lor, Decebal, spărgând tiparele festivismelor cu care ne-am obișnuit de-a lungul întregului an în alte părți ale județului și țării.   continuare

Zilele Orașului Negrești-Oaș au început cu premierea personalităților locale
Sambata, 18 August 2018
Scena a fost neîncăpătoare sâmbătă seara la ceremonia de premiere a personalităților locale, eveniment ce a deschis oficial seria manifestărilor de Zilele Orașului Negrești-Oaș...   continuare

Sărbătoare mare de Ziua Cetății Ardud
Joi, 16 August 2018
Ardudenii s-au aflat din nou în sărbătoare la mijlocul acestei săptămâni, organizând două festivaluri în cinstea cetății ce le străjuiește orașul. După festivalul folcloric dedicat Cetății Codrului...   continuare

Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră, în minivacanța de Sf. Maria
Marti, 14 August 2018
Având în vedere că se apropie minivacanța de Sfânta Maria, prilej pentru mulți cetățeni români de a călători în afara granițelor ţării, în perioada următoare se preconizează...   continuare